Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιγαντιαία ηλιακή διαστημική φάρμα θα μπορούσε να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη έως το 2035

Η εταιρεία λέει ότι η ηλιακή διαστημική τεχνολογία θα παράγει περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια από τις επίγειες ισοδύναμες

Ένα ηλιακό διαστημικό αγρόκτημα σχεδιασμένο για τροχιά πάνω από τη Γη θα μπορούσε να λειτουργήσει μέχρι το 2035. Η εταιρεία τεχνολογίας Space Solar, με έδρα το Oxfordshire του Ηνωμένου Βασιλείου, λέει ότι το έργο θα μπορούσε να συμβάλει στον ενεργειακό εφοδιασμό της Βρετανίας στο μέλλον, σύμφωνα με πληροφορίες του euronews.

Το αγρόκτημα ηλιακών συλλεκτών μήκους 2 χιλιομέτρων θα έστελνε ενέργεια στους δέκτες στη Γη με τον ίδιο τρόπο όπως τα σήματα των κινητών τηλεφώνων. Η εταιρεία λέει ότι η ηλιακή διαστημική τεχνολογία θα παράγει περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια από τις επίγειες ισοδύναμες.

Τι είναι το ηλιακό διαστημικό αγρόκτημα;

Το ηλιακό διαστημικό αγρόκτημα αποτελείται από γιγάντια ηλιακά πάνελ που βρίσκονται σε τροχιά πάνω από τη γη. Οι εφευρέτες έχουν στραφεί στους ουρανούς ως το επόμενο σύνορο της καθαρής ενέργειας λόγω της έντασης του ηλιακού φωτός που μπορεί να συλλεχθεί στο διάστημα.

Στο διάστημα, οι ακτίνες του ήλιου είναι περίπου δέκα φορές ισχυρότερες από ό,τι στη Γη και μπορούν να συλληφθούν 24 ώρες την ημέρα και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) αποκάλυψε το σχέδιό του για ένα ηλιακό πάρκο που θα επιπλέει 36.000 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

Διαβάστε περισσότερα στο Greenbusiness.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις