Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Orbem: “Σήκωσε” 30 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία μαγνητικής τομογραφίας με τεχνητή νοημοσύνη για τη σάρωση βιολογικών δειγμάτων σε διάφορους τομείς. 

Η Orbem, μια γερμανική deeptech startup έχει συγκεντρώσει 30 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση Series A. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία μαγνητικής τομογραφίας με τεχνητή νοημοσύνη για τη σάρωση βιολογικών δειγμάτων σε διάφορους τομείς.

Η startup με έδρα το Μόναχο συγκέντρωσε 30 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση Series A. Ο γύρος διεξήχθη από την 83North και περιελάμβανε τους υπάρχοντες επενδυτές The Venture Collective, Possible Ventures και τον Dr. Rüdiger Schmidt και τον νέο επενδυτή La Famiglia. Ο γύρος περιλαμβάνει επίσης επενδύσεις από πολλούς από τους επιχειρηματίες της Γερμανίας, που περιλαμβάνονται στη σύνθεση των Hanno Renner, Roman Schumacher, Jonas Rieke, Rubin Ritter, Michael Wax, Erik Muttersbach, Dr. Michael Ardelt, Dr. Alexander Hüttenbrink, Dr. Oliver Trinchera και Bastian Nominacher.

Η γερμανική εταιρεία deeptech Orbem χρησιμοποιεί τεχνολογία μαγνητικής τομογραφίας με τεχνητή νοημοσύνη για τη σάρωση βιολογικών δειγμάτων σε τρόφιμα, κατασκευές και ιατρικά περιβάλλοντα.

Η ίδια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον γεωργικό τομέα για τον έλεγχο της βιωσιμότητας των αναπτυσσόμενων καλλιεργειών ή στον κατασκευαστικό τομέα για τον έλεγχο της δομικής ακεραιότητας των βιοδιασπώμενων υλικών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις