Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

14ο Global Mobile Broadband Forum 2023: Η πολλά υποσχόμενη εποχή του 5.5G

Με την έλευση του 5,5G , η βιομηχανία θα επωφεληθεί από ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, χωρητικότητα και δυνατότητες μετασχηματισμού.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ευρυζωνικότητας (MBBF) 2023, που διοργανώθηκε από την Huawei σε συνεργασία με το GSMA, το GTI και το Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών SAMENA, ολοκληρώθηκε στις 11 Οκτωβρίου μετά από ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις δύο ημερών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, συγκεντρώνοντας παρόχους κινητής τηλεφωνίας, ηγέτες της βιομηχανίας και ετέρους του οικοσυστήματος από όλο τον κόσμο, με στόχο να παρουσιαστούν τα επιτεύγματα από την εμπορική αξιοποίηση του δικτύου 5G και να συζητήσουν τα θέματα που αφορούν για την πολλά υποσχόμενη εποχή του 5.5G.

Το MBBF 2023 ξεκίνησε με έναν δυναμικό διάλογο μεταξύ του προέδρου της Huawei, Ken Hu και του Γενικού Διευθυντή της GSMA, Mats Granryd. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την τρέχουσα κατάσταση της ανάπτυξης 5G και τις μελλοντικές προβλέψεις. Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν το πολυαναμενόμενο 5.5G, μια τεχνολογία με δέκα φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από το 5G.

«Η τεχνολογία αλλάζει τόσο γρήγορα και νέες απαιτήσεις εξελίσσονται καθημερινά», είπε ο Hu. «Έτσι και τα δίκτυά μας πρέπει να συνεχίσουν να εξελίσσονται. Ο κλάδος μας στο σύνολό του πρέπει να προετοιμαστεί για το μέλλον και να μεγιστοποιήσει την αξία των επενδύσεων στο 5G – και αυτός είναι ο λόγος που εργαζόμαστε τόσο εντατικά για το 5G- Advanced».

Ο Granryd τόνισε ότι “το 5G οδηγεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας προσφέροντας πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες . Το 2030, το 5G θα προσθέσει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στην παγκόσμια οικονομία, με τα οφέλη να καλύπτουν όλους τους κλάδους.”

Τονίστηκε επίσης ότι παγκοσμίως τα δίκτυα 5G έχουν υπερτροφοδοτήσει την ψηφιοποίηση σε πολλούς βιομηχανικούς κλάδους, με σαφή οικονομικά οφέλη για τους πρώιμους χρήστες στους κλάδους της μεταποίησης, των λιμανιών, της εξόρυξης, των πετρελαιοειδών και του φυσικού αερίου καθώς και της υγειονομικής περίθαλψης.

Οι συμμετέχοντες στo MBBF είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζητήσεις, και παρουσιάσεις λύσεων τεχνολογιών αιχμής αναφορικά με τις δυνατότητες της τεχνολογίας 5G, στην οικονομική ανάπτυξη και στην αύξηση της παραγωγικότητας. Επίσης έμφαση δόθηκε στην συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και του cloud, σττην ψηφιακή οικονομία και στον αντίκτυπο που θα έχει σε ένα βιώσιμο μέλλον. Ταυτόχρονα
συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν από την τεχνολογία 5G στην τεχνολογία 5.5G.

Το πρώτο 5.5G σπίτι στον κόσμο

Ξεχωριστή στιγμή της διοργάνωσης ήταν η παγκοσμίως πρώτη παρουσίαση 5G Advanced (5G-A) όπου έγινε σε ένα πρωτοποριακό σπίτι που τροφοδοτείται από δίκτυα 10 Gbps. Το τεχνολογικό αυτό επίτευγμα παρουσίασε η Huawei, σε συνεργασία με τη du, από την Emirates Integrated Telecommunications Company (EITC). Οι δύο εταιρείες είχαν υπογράψει, στις αρχές Μαρτίου του 2023, μνημόνιο συνεργασίας για το 5.5G με επίκεντρο
την τεχνολογική καινοτομία 5G-A, την εξερεύνηση εφαρμογών και την ανάπτυξη οικοσυστημάτων και το πρώτο 5.5G σπίτι στον κόσμο αποτελεί απόδειξη της κοινής τους ικανότητας στην καινοτομία.

Τεχνολογία RedCap

Σε μια άλλη σημαντική εξέλιξη, η Huawei, σε συνεργασία με τους βιομηχανικούς εταίρους της, ξεκίνησε την παγκόσμια εμπορική διάθεση της τεχνολογίας RedCap. Το RedCap, μια πρωτοποριακή τεχνολογία 5G, διευκολύνει την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα πολλών συσκευών χαμηλής κατανάλωσης, προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή δυνατοτήτων στο βιομηχανικό IoT, τη διαχείριση της κυκλοφορίας και τις εφαρμογές στον τομέα της υγείας.

Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της ετοιμότητας της RedCap για ευρεία υιοθέτηση της τεχνολογίας αυτής σε όλο τον κόσμο. Ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές εξοπλισμού δικτύου στον κόσμο, η συνεργασία της Huawei με εταίρους του κλάδου υπογραμμίζει τη δυνατότητα να αναδειχθεί η RedCap ως βασική τεχνολογία στον τομέα του 5G. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας RedCap μπορεί να εισάγει νέεες και καινοτόμες εφαρμογές που θα βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα ζωής μας.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του MBBF 2023 στο Ντουμπάι σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο παγκόσμιο τηλεπικοινωνιακό τοπίο. Υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει το 5G στον μετασχηματισμό όχι μόνο της καταναλωτικής αγοράς αλλά και του βιομηχανικού τομέα. Με την έλευση του 5,5G , η βιομηχανία θα επωφεληθεί από ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, χωρητικότητα και δυνατότητες μετασχηματισμού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις