Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Oto: To φορητό «Medical Toolkit» των ΩΡΛ

H CellScope είναι μία startup με έδρα το San Francisco και ειδικεύεται στην κατασκευή φορητών προγνωστικών συστημάτων υγείας.

Τα αποκαλεί «smartphone-enabled digital toolkits» και το πρώτο από αυτά ονομάζεται Oto, ένα εργαλείο ιδανικό για την εξέταση των αυτιών.

Συμβατό – για την ώρα – μόνο με τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone, το Oto δεν είναι παρά μία προσθήκη η οποία μετατρέπει την κάμερα της συσκευής σε ένα σύγχρονο ωτοσκόπιο, το μυτερό αυτό όργανο που χρησιμοποιούν οι ΩΡΛ για τον έλεγχο των ακουστικών πόρων.

Συνδεδεμένο με μία ειδική εφαρμογή, μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες, βίντεο και καθιστά δυνατή την επικοινωνία μεταξύ γιατρού και ασθενή – για περαιτέρω ενημέρωση και προγνωστικές διαδικασίες.

Η επαγγελματική έκδοση του Oto περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο ενσωματώνει τις πληροφορίες σε μία βάση δεδομένων, όπου οι γιατροί κρατούν ενημερωμένους τους φακέλους των πελατών τους.

Η «οικιακή» έκδοση του επιτρέπει στους ασθενείς να τραβήξουν φωτογραφίες και να τις μεταβιβάσουν στο γιατρό τους ή σε εξειδικευμένους συνεργάτες της CellScope.

CellScopeOto-702
Η CellScope αποτελεί spin-off του τμήματος Fletcher Lab (UC Berkeley), τμήμα μελέτης και κατασκευής μικροσκοπίων και φορητών οπτικών συστημάτων για smartphones. Παράλληλα έχουν δημιουργήσει συσκευές που επιτρέπουν την ανίχνευση αιμοπαρασίτων, παθήσεων των ματιών και διαφόρων μορφών καρκίνου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις