Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μπιλ Γκέιτς: Η Τεχνητή Νοημοσύνη ανοίγει τον δρόμο για την τριήμερη εργασία

Όλα όσα είπε ο συνιδρυτής της Microsoft σχετικά με τον τρόπο που η Τεχνητή Νοημοσύνη θα διαμορφώσει το μέλλον της απασχόλησης

Σε νέες δηλώσεις σχετικά με τον τρόπο που η Τεχνητή Νοημοσύνη θα διαμορφώσει το μέλλον της απασχόλησης προχώρησε ο Μπιλ Γκέιτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο podcast του Trevor Noah, “What Now”. Ειδικότερα, ο συνιδρυτής της Microsoft υποστήριξε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη ανοίγει τον δρόμο για την τριήμερη εβδομάδα εργασίας. θα διαμορφώσει το μέλλον της απασχόλησης προχώρησε ο Μπιλ Γκέιτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο podcast του Trevor Noah, “What Now”. Ειδικότερα, ο συνιδρυτής της Microsoft υποστήριξε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη ανοίγει τον δρόμο για την τριήμερη εβδομάδα εργασίας.

Μιλώντας για τον γενικότερο αντίκτυπο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνία, ο Γκέιτς πρότεινε την ιδέα ενός μέλλοντος, όπου οι μηχανές θα κάνουν καθημερινές εργασίες, επιτρέποντας στους ανθρώπους να εργάζονται λιγότερο.

«Αν τελικά αποκτήσετε μια κοινωνία όπου θα πρέπει να εργάζεστε μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα ή κάτι τέτοιο, μάλλον είναι εντάξει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος. «Τα μηχανήματα μπορούν να φτιάξουν όλα τα τρόφιμα και τα πράγματα και δεν χρειάζεται να δουλέψουμε τόσο σκληρά», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο Γκέιτς δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε αφιερώσει τη ζωή του στην οικοδόμηση της Microsoft, αλλά τώρα, στα 68 του, συνειδητοποιεί ότι «ο σκοπός της ζωής δεν είναι μόνο η δουλειά».

Σε γενικές γραμμές ο συνιδρυτής της Microsoft έχει τοποθετηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για τόσο τους κινδύνους όσο και τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Βέβαια, αυτό που τονίζει πάντα είναι η ανάγκη διαχείρισης προκλήσεων όπως η παραπληροφόρηση, οι απειλές για την ασφάλεια, οι αλλαγές στην αγορά εργασίας και ο γενικότερος αντίκτυπος που θα έχει η AI στην εκπαίδευση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις