Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google: Παραδέχτηκε ότι το demo του Gemini ήταν τελικά σκηνοθετημένο

Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι πολλά τμήματα του βίντεο με τίτλο "Hands-on with Gemini: Interacting with multimodal AI” πέρασαν από επεξργασία για να δείχνουν πιο εντυπωσιακά

Η Google παρουσίασε πρόσφατα το Gemini, το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα τροφοδοτήσει το Bard, ενώ θα είναι στην ουσία ο κύριος ανταγωνιστής του GPT-4. Ο τεχνολογικός κολοσσός επέλεξε να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου AI μοντέλου της μέσω ενός εντυπωσιακού βίντεο, το οποίο όμως όπως προέκυψε στην πορεία δεν ήταν απόλυτα αληθές.

Πιο αναλυτικά στο βίντεο με τίτλο “Hands-on with Gemini: Interacting with multimodal AI” το νέο AI μοντέλο φαινόταν να μπορεί να αναγνωρίσει τα πάντα, να βγάζει συμπεράσματα, ενώ γενικά επιδείκνυε έναν αρκετά πολύπλοκο τρόπο σκέψης. Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, η Google παραδέχτηκε ότι για το βίντεο πέρασε από επεξεργασία για να επιταχύνει τα αποτελέσματα (κάτι που αναφέρεται και στην περιγραφή του βίντεο), ενώ η φωνητική αλληλεπίδραση μεταξύ του χρήστη και του AI μοντέλου δεν έγινε ποτέ στην πραγματικότητα.

Οι τελευταίες εξελίξεις σίγουρα καθιστούν το βίντεο λιγότερο εντυπωσιακό, ενώ το γεγονός ότι η Google χρειάστηκε να επεξεργαστεί το demo του Gemini δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με την επάρκεια του νέου AI συστήματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις