Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SpaceX «φλερτάρει» με την αποτίμηση των 175 δισ. δολαρίων

Η αύξηση αυτή θα καταστήσει τη SpaceX μία από τις 75 μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της

Η SpaceX του Ίλον Μασκ έχει ξεκινήσει συζητήσεις για την πώληση μετοχών ενός insider σε τιμή που θα «εκτοξεύσει» την αποτίμηση της εταιρείας στα 175 δισ. δολάρια ή περισσότερο σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα η πιο πολύτιμη Startup των ΗΠΑ συζητάει για μια προσφορά που θα μπορούσε να κυμαίνεται από 500 έως 750 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η SpaceX εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει μετοχές σε τιμή περίπου 95 δολάρια η μία.

Ωστόσο, οι όροι και το μέγεθος της προσφοράς ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με το ενδιαφέρον τόσο από πωλητές, όσο και από αγοραστές.

Η αποτίμηση των 175 δισ. δολαρίων αποτελεί premium σε σχέση με την αποτίμηση των 150 δισ. που έλαβε η εταιρεία μέσω μιας δημοπρασίας αυτό το καλοκαίρι. Η αύξηση αυτή θα καταστήσει τη SpaceX μία από τις 75 μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της, στο ίδιο επίπεδο με την T-Mobile USA Inc. (179 δισ. δολάρια), τη Nike (177 δισ. δολάρια) και την China Mobile (176 δισ. δολάρια), όπως αναφέρουν που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία του Ίλον Μασκ αναμένεται να κλείσει τη χρονιά με έσοδα περίπου 9 δισ. δολαρίων από την εκτόξευση των πυραύλων της και τις επιχειρήσεις Starlink όπως ανέφερε τον Bloomberg News. Παράλληλα,
οι πωλήσεις της εταιρείας αναμένεται να αυξηθούν σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις