Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Return: Εξασφαλίζει δεύτερη επένδυση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ

Η Return συνεργάζεται με επιχειρηματίες με γνώμονα την αποστολή στην παραγωγή, αποθήκευση και διανομή καθαρής ενέργειας για να βοηθήσει στην ταχύτερη ανάπτυξη και την υλοποίηση περισσότερων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Η Return, που επενδύει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με έδρα την Ολλανδία, ανακοίνωσε ότι πρόσφατα έκλεισε μια δεύτερη επένδυση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρεία επικεντρώνεται στην προώθηση αρκετών γιγαβάτ ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας στην Ευρώπη, τόσο μέσω υφιστάμενων εταιρειών χαρτοφυλακίου όσο και μέσω νέων επενδύσεων.

Η εταιρεία επένδυσε πρόσφατα στην εταιρεία ανάπτυξης αποθήκευσης ενέργειας SemperPower, τη Lion Storage, για την ανάπτυξη ενός έργου αποθήκευσης ενέργειας 350 MW στη Zeeland και σε έναν αγωγό άνω των 500 MW σε συγκεκριμένα έργα σε όλη την Ολλανδία.

Η νέα χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. ευρώ θα επικεντρωθεί κυρίως στην ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ενέργειας.

Έχοντας ήδη δραστηριοποιηθεί στην Ισπανία και την Ολλανδία, η Return εισέρχεται πλέον επίσημα στις αγορές της Γερμανίας και του Βελγίου. Μετά την επέκτασή της στη Γερμανία και το Βέλγιο, το επόμενο βήμα θα είναι η επέκταση της παρουσίας της σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά.

Ο Όμιλος Hartenlust αναλαμβάνει τον ηγετικό επενδυτικό ρόλο με μειοψηφικό μερίδιο, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του στην Return.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις