Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ισραηλινή Startup Better Juice συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία Ingredion

Η διαδικασία της Better Juice μειώνει την περιεκτικότητα σε ζάχαρη κατά 30-80%.

Η ισραηλινή startup foodtech Better Juice, Ltd δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την αμερικανική εταιρεία Ingredion, Inc, προμηθευτή ειδικών συστατικών στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Η ισραηλινή Better Juice έχει αναπτύξει μια διαδικασία για τη μείωση της περιεκτικότητας σε ζάχαρη των χυμών κατά 30-80% χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή τη θρεπτική αξία.

Η Ingredion Ventures, ο επενδυτικός βραχίονας της Ingredion, θα ηγηθεί ενός γύρου χρηματοδότησης Series A για το Better Juice, το οποίο η εταιρεία λέει ότι θα επιταχύνει τη διείσδυση της λύσης μείωσης της ζάχαρης στην αγορά χυμών των ΗΠΑ.

Η καινοτόμος τεχνολογία μείωσης ζάχαρης της Better Juice αφαιρεί τα απλά σάκχαρα σε ποτά με βάση το χυμό, συμπυκνώματα και άλλα φυσικά υγρά που περιέχουν ζάχαρη.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια ενζυματική τεχνολογία, η οποία μετατρέπει τα σάκχαρα σε μη εύπεπτες ενώσεις, όπως διαιτητικές ίνες και μη εύπεπτα σάκχαρα, διατηρώντας παράλληλα το φυσικό προφίλ βιταμινών, μετάλλων και οργανικών οξέων στο τελικό προϊόν.

Ο Gali Yarom, συνιδρυτής και συνδιευθύνων σύμβουλος της Better Juice, ανέφερε ότι «Αυτό το σημαντικό βήμα συνεργασίας είναι πραγματικά συναρπαστικό, ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική Better Juice για να διεισδύσει στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Η Ingredion εντυπωσιάστηκε από την τεχνολογία μας χωρίς GMO και τις χρήσεις της σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών. Αυτή η κίνηση θα ανοίξει πόρτες σε κορυφαίες εταιρείες τροφίμων και ποτών που αναζητούν λύσεις μείωσης της ζάχαρης για τα προϊόντα τους».

“Η τεχνολογία Better Juice προσθέτει μια εντελώς νέα διάσταση στο χαρτοφυλάκιό μας με λύσεις μείωσης της ζάχαρης για μάρκες τροφίμων και ποτών με αποστολή να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών για λιγότερη ζάχαρη», δήλωσε ο Nate Yates, Sugar Reduction Business Leader της Ingredion. «Αυτή η τεχνολογία παρέχει επίσης στους κατασκευαστές περισσότερες επιλογές για την επιτυχή μείωση της ζάχαρης χωρίς συμβιβασμούς στην υπέροχη γεύση ή τη διατροφή».

Η Better Juice ιδρύθηκε το 2018 από μια ομάδα βιοχημικών και μικροβιολόγων από τη βιομηχανία και από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Η εταιρεία αρχικά χρηματοδοτήθηκε και υποστηρίχθηκε από το The Kitchen Hub, τη θερμοκοιτίδα τεχνολογίας τροφίμων του Ομίλου Strauss. Έχει συγκεντρώσει 8 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις σποράς.

Η διαδικασία του Better Juice μειώνει την περιεκτικότητα σε ζάχαρη κατά 30-80%. Η εταιρεία έχει την ικανότητα να επεξεργάζεται 250 εκατομμύρια λίτρα χυμού μειωμένης ζάχαρης ετησίως.

Από τη μεριά του, o Eran Blachinsky, συνιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος της Better Juice επίσης, δήλωσε «η κεφαλαιακή στήριξη της Ingredion θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε την τεχνολογία σε άλλα υγρά με φυσικές πηγές ζάχαρης, όπως το γάλα, η μπύρα και το κρασί»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις