Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft απολύει 1.900 υπαλλήλους της Activision Blizzard και του Xbox

Η είδηση ακολουθεί τις περικοπές θέσεων εργασίας σε πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Alphabet, eBay και Amazon, οι οποίες έχουν σηματοδοτήσει ότι το εκτεταμένο κύμα απολύσεων που παρατηρήθηκε σε ολόκληρο τον κλάδο της τεχνολογίας πέρυσι θα συνεχιστεί το 2024.

Η Microsoft θα προχωρήσει σε απολύσεις περίπου υπαλλήλων στην Activision Blizzard και το Xbox. Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν περίπου το 8% του συνολικού τμήματος παιχνιδιών της Microsoft.

Το τμήμα Microsoft Gaming απασχολεί περίπου 22.000 άτομα, με τις περισσότερες από τις απολύσεις να συμβαίνουν στον εκδότη βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard. Ο πρόεδρος της θυγατρικής, Mike Ybarra, αποχωρεί επίσης από την εταιρεία.

Η Microsoft έκλεισε τη συμφωνία ύψους 69 δισ. δολαρίων για την Activision Blizzard τον Οκτώβριο, ενισχύοντας το βάρος της στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών με τίτλους με τις καλύτερες πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Call of Duty, για να ανταγωνιστεί καλύτερα τον ηγέτη της βιομηχανίας Sony.

Η είδηση ακολουθεί τις περικοπές θέσεων εργασίας σε πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Alphabet, eBay και Amazon, οι οποίες έχουν σηματοδοτήσει ότι το εκτεταμένο κύμα απολύσεων που παρατηρήθηκε σε ολόκληρο τον κλάδο της τεχνολογίας πέρυσι θα συνεχιστεί το 2024. Η Microsoft απέλυσε 10.000 εργαζόμενους πέρυσι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις