Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι χρήστες καρτών Apple κέρδισαν πάνω από 1 δισ. δολάρια σε ανταμοιβές το 2023

Η Apple ανακοίνωσε ότι οι χρήστες της Apple Card κέρδισαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε καθημερινές ανταμοιβές το 2023, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για το πρόγραμμα πιστωτικών καρτών της μεγάλης εταιρείας. Με περισσότερους από 12 εκατομμύρια χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Apple Card έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη από την κυκλοφορία της το 2019.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι σχεδόν το 30% των πελατών της Apple Card πραγματοποιούν δύο ή περισσότερες πληρωμές το μήνα, αποδεικνύοντας υπεύθυνη χρήση πίστωσης μεταξύ της βάσης χρηστών της. Επιπλέον, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο χρήστες μοιράζονται την κάρτα μέσω της Οικογενειακής κοινής χρήσης και σχεδόν 600.000 χρήστες κάνουν αγορές του ίδιου επιπέδου με συντρόφους, συζύγους κλπ.

Η επιτυχία της Apple Card μπορεί να αποδοθεί στην εστίασή της στην λεγόμενη οικονομική υγεία των χρηστών. Η Jennifer Bailey, αντιπρόεδρος της Apple Pay και Apple Wallet, δήλωσε: «Σχεδιάσαμε την Apple Card με γνώμονα την οικονομική υγεία των χρηστών και είναι ικανοποιητικό να βλέπουμε τους περισσότερους από 12 εκατομμύρια πελάτες μας να χρησιμοποιούν τις δυνατότητές της για να λαμβάνουν πιο υγιείς οικονομικές αποφάσεις».

Εκτός από τις σημαντικές καθημερινές ανταμοιβές μετρητών, η Apple Card προσφέρει έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης με ανταγωνιστικό ετήσιο επιτόκιο. Τον περασμένο Απρίλιο, ο λογαριασμός ταμιευτηρίου, που προσφέρθηκε σε συνεργασία με την Goldman Sachs, είχε προσελκύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις. Η πλειοψηφία των χρηστών καταθέτει επί του παρόντος αυτόματα τα καθημερινά μετρητά τους σε αποταμιεύσεις, προωθώντας περαιτέρω την οικονομική σύνεση και τις μακροπρόθεσμες συνήθειες αποταμίευσης σύμφωνα με την εταιρεία.

Η επιτυχία της Apple Card αποτελεί απόδειξη της αυξανόμενης δημοτικότητας των ψηφιακών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της δυνατότητας των εταιρειών τεχνολογίας να διαταράξουν τον παραδοσιακό τραπεζικό κλάδο. Καθώς η Apple συνεχίζει να ενισχύει την προσφορά της Apple Card και να επεκτείνει τη βάση χρηστών της, το πρόγραμμα είναι πιθανό να παραμείνει βασικός παράγοντας στο εξελισσόμενο τοπίο της καταναλωτικής χρηματοδότησης στις Η.Π.Α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις