Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η IWG πρόσθεσε 867 νέες τοποθεσίες μέσα στο 2023 λόγω υβριδικής εργασίας

Ο παγκόσμιος πάροχος χώρων εργασίας IWG, με brands όπως η Regus και τα Spaces, πρόσθεσε 867 νέες τοποθεσίες παγκοσμίως το 2023 καθώς η ζήτηση για υβριδική εργασία αυξάνεται

Η IWG ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 867 νέες τοποθεσίες στο δίκτυό της κατά τη διάρκεια του 2023, διπλασιάζοντας σχεδόν τον αριθμό των νέων τοποθεσιών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ένα συντριπτικό 95% αυτών των τοποθεσιών παρέχονται μέσω συμφωνιών διαχείρισης εταιρικών σχέσεων, εκπληρώνοντας την στρατηγική χαμηλού κόστους κεφαλαίου της IWG. Προς το τέλος του 2023, η IWG δήλωσε τα υψηλότερα έσοδα που είχε ποτέ στην 30ετή πορεία της, με τα έσοδα του ομίλου να αυξάνονται το τρίτο τρίμηνο κατά 8% στις 830 εκατομμύρια λίρες.

Η ταχεία ανάπτυξη σε νέες τοποθεσίες καθοδηγείται από ιδιοκτήτες ακινήτων και συνεργάτες που επιδιώκουν να επωφεληθούν από την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για υβριδική εργασία. Πολλοί από αυτούς τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους παραδοσιακά ακίνητα επιλέγουν να συνεργαστούν με την IWG για να επωφεληθούν από τις διάφορες επιλογές που του δίνονται, μέσω των brands του Ομίλου, Regus, Spaces, HQ και Signature.

Η IWG διαθέτει 4.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 120 χώρες, αλλά οι δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη είναι εκθετικές με την εκτίμηση για 1,2 δισεκατομμύριο εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και μια αγορά εργασίας με δυνατότητα άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (1,57 τρις εκατομμύρια λίρες). Η IWG συνεργάζεται με ιδιοκτήτες και επενδυτές για να μετατρέψει συμβατικούς χώρους σε δυναμικά περιβάλλοντα εργασίας για τους εργαζομένους, ενώ παράγει ουσιαστικές και βιώσιμες ροές εσόδων για τους συνεργάτες της.

Η αυξανόμενη ζήτηση από ιδιοκτήτες ακινήτων και επενδυτές καθοδηγείται από δύο βασικές τάσεις στα ακίνητα. Πρώτον, οι εταιρείες επανεκτιμούν τα χαρτοφυλάκια ακινήτων τους και μειώνουν το μέγεθος των γραφείων τους στα κέντρα των πόλεων, αντικαθιστώντας τις μακροχρόνιες, περιοριστικές και ακριβές μισθώσεις με ευέλικτους χώρους, με εταιρείες όπως η IWG. Δεύτερον, αποκτούν ευέλικτους χώρους εργασίας στα προάστια, πιο κοντά στα σημεία όπου ζουν και θέλουν να είναι οι άνθρωποι τους, ως μέρος του ολοένα και πιο δημοφιλούς μοντέλου γραφείου “hub-and-spoke”, όπου οι εργαζόμενοι μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ σπιτιού, τοπικών γραφείων και το κέντρο της πόλης.

Η επιθυμία των εργαζομένων να αποφύγουν τις μακροχρόνιες και δαπανηρές καθημερινές μετακινήσεις είχε επίσης σημαντικό αντίκτυπο, με πολλούς να στοχεύουν στη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και στη μείωση των περιττών δαπανών. Σύμφωνα με την έρευνα της IWG, μόνο 1 στους 5 εργαζόμενους θα μετακινούνταν περισσότερο από 30 λεπτά καθημερινά, ενώ το 60% εκφράζει την επιθυμία για χώρο εργασίας σε απόσταση 15 λεπτών από το σπίτι του. Μια μελέτη σε 2.000 εργαζόμενους που αξιοποιούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας έδειξε επίσης ότι οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν μέση αύξηση κατά 4,7 εβδομαδιαίες ώρες άσκησης, 71 ώρες ύπνου ετησίως και βελτίωση στη διατροφή τους.

Ο Mark Dixon, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της IWG,δήλωσε: «Στην IWG, επιταχύναμε τη στρατηγική μας για την αύξηση του κεφαλαίου, που μας επέτρεψε μας να κεφαλαιοποιήσουμε τις σχέσεις μας με επενδυτές ακινήτων που επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους συνεργαζόμενοι μαζί μας. Στην πραγματικότητα, υπογράψαμε διπλάσιες συμφωνίες το 2023 από ό,τι κάναμε το προηγούμενο έτος και συνεχίζουμε. Η μεγάλη παραίτηση από την κλασική μίσθωση μεταμορφώνει το τοπίο των εμπορικών ακινήτων, με αυξανόμενους αριθμούς επιχειρήσεων να επιλέγουν παρόχους ευέλικτων χώρων εργασίας όπως η IWG αντί για μακροχρόνιες συμβατικές μισθώσεις γραφείων. Το δίκτυο IWG αναπτύσσεται γρήγορα για να ανταποκριθεί στη σημαντική ζήτηση για υψηλής ποιότητας ευέλικτους χώρους εργασίας κοντά στα σπίτια των ανθρώπων, καθώς η υβριδική εργασία συνεχίζει να είναι ο προτιμητέος τρόπος εργασίας για τους εργαζόμενους».

Ο Thomas Sinclair, Chief Development Officer του Ομίλου IWG, αναφέρει: «Κάνουμε σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του στόχου μας να έχουμε ένα κέντρο της IWG σε κοντινή απόσταση από κάθε πόλη, χωριό και προάστιο στις βασικές αγορές μας, ενώ ταυτόχρονα παρέχουμε μια μοναδική δια βίου ευκαιρία για ιδιοκτήτες ακινήτων και επενδυτές να μετατρέψουν τα κτίριά τους σε ευέλικτους χώρους εργασίας. Αυτό το ορόσημο μιλά για την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι συνεργάτες μας στην IWG και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το δίκτυό μας περαιτέρω στην καρδιά των κοινοτήτων, ανταποκρινόμενοι στην αυξανόμενη ζήτηση από δισεκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις