Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Eleven Ventures: Έναρξη της δεύτερης έκδοσης του προγράμματος Eleven Alpha για τους επιχειρηματίες του μέλλοντος

Η Eleven Alpha απευθύνεται σε αφοσιωμένους ιδρυτές σε στάδιο pre-seed, οι οποίοι εργάζονται επί του παρόντος για την ιδέα, το προϊόν και την εταιρεία τους. Οι τέσσερις κλάδοι προτεραιότητας της Eleven - Fintech, Healthcare, Future of Work και Sustainable Food, παραμένουν στο επίκεντρο.

Η Eleven Ventures, η βουλγαρική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επικεντρώνεται σε επενδύσεις pre-seed και seed στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοινώνει την έναρξη της δεύτερης έκδοσης του Eleven Alpha – ενός τρίμηνου προγράμματος που απευθύνεται σε εξαιρετικούς επιχειρηματίες στις πρώτες ημέρες των προσπαθειών τους.

Το πρόγραμμα χρησιμεύει ως είσοδος των ιδρυτών στον κόσμο της Eleven – μαζί εργάζονται σε έναν προσαρμοσμένο οδικό χάρτη για την αγορά προϊόντων και αποκτούν πρόσβαση στην τεχνογνωσία της εταιρείας για την οικοδόμηση εταιρειών, το ευρύ δίκτυο και την κοινότητα των συνεργατών. Αυτό έρχεται με μια τυπική συμφωνία 300.000 ευρώ για 10% ίδια κεφάλαια, ένα φιλικό προς τον ιδρυτή φύλλο όρων και μόλις δύο μήνες από τη στιγμή της αίτησης έως το κλείσιμο της συμφωνίας.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι γρήγορη και απλή, επιτρέποντας στους ιδρυτές να παραμείνουν επικεντρωμένοι στην επιχείρησή τους. Αποτελείται από ένα σύντομο έντυπο αίτησης (απαιτείται ένα pitch deck), μια συνάντηση με την επενδυτική ομάδα της Eleven και μια συνάντηση με την επιτροπή επιλογής, εάν η startup περάσει τον προκαταρκτικό έλεγχο.

 Σε ποιους απευθύνεται η Eleven Alpha;

Η ομάδα της Eleven Ventures θέλει να είναι ο πρώτος συνεργάτης για τους επίδοξους επιχειρηματίες. Η Eleven Alpha απευθύνεται σε αφοσιωμένους ιδρυτές σε στάδιο pre-seed, οι οποίοι εργάζονται επί του παρόντος για την ιδέα, το προϊόν και την εταιρεία τους. Οι τέσσερις κλάδοι προτεραιότητας της Eleven – Fintech, Healthcare, Future of Work και Sustainable Food, παραμένουν στο επίκεντρο.

Από το Alpha στο Beta

Μετά την υπογραφή του φύλλου όρων, οι ιδρυτές έχουν πρόσβαση σε όλη την τεχνογνωσία και τους πόρους της Eleven. Η ομάδα παρέχει συνεχή υποστήριξη και συνεργάζεται στενά με τους ιδρυτές για να αναπτύξει ένα προσαρμοσμένο σχέδιο που τους βοηθά να φτάσουν στην πολυπόθητη προσαρμογή στην αγορά προϊόντων και να φτάσουν στο επόμενο στάδιο. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 φάσεις:

  • Ανακάλυψη, όπου οι ιδρυτές θα μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα τους πελάτες τους, να μιλήσουν μαζί τους και να κατανοήσουν τις δυσκολίες, τις ανάγκες και τις δουλειές που πρέπει να γίνουν. Τότε είναι που θέτουν τα θεμέλια της οικοδόμησης της εταιρείας τους.
  • Σχεδιασμός, όπου οι ιδρυτές καθορίζουν την αξία που φέρνουν στους πελάτες, μαθαίνουν να κατασκευάζουν ένα προϊόν που θέλουν οι πελάτες τους, σχεδιάζουν το επιχειρηματικό μοντέλο και μαθαίνουν πώς να το τροποποιούν, να δοκιμάζουν και να επικυρώνουν την υπόθεσή τους.
  • Παράδοση, όπου οι ιδρυτές δημιουργούν μια στρατηγική μετάβασης στην αγορά, αρχίζουν να πωλούν, καθορίζουν τις βασικές αρχές για ανάπτυξη και προετοιμάζουν τα μέσα και τα έξω της στρατηγικής συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Τι συνέβη στην πρώτη έκδοση του προγράμματος;

Στην αναζήτηση των επόμενων δημιουργών του μέλλοντος στην πρώτη έκδοση του προγράμματος, η ομάδα της Eleven Ventures εξέτασε πάνω από 450 αιτήσεις από 25 χώρες. Μετά από μια αυστηρή διαδικασία, το ταμείο επέλεξε τέσσερις startups – τις βουλγαρικές εταιρείες Flataway και TrueInsights, την ελληνική MyTeam και τη σλοβενική Perfeqt.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο πρόγραμμα Eleven Alpha, οι ομάδες τα πήγαν εξαιρετικά καλά. Μία από τις εταιρείες πέτυχε 10πλάσια μηνιαία αύξηση εσόδων μέσα σε ένα χρόνο, μια άλλη αύξησε 7 φορές την πελατειακή της βάση, ενώ μια τρίτη γύρισε στο ICP της και αύξησε το προϊόν.

Δεν ήταν ένα πρόγραμμα προτύπων, όπου θα είχατε μια συνεδρία μετάβασης στην αγορά για όλες τις συμμετέχουσες εταιρείες. Για εμάς, ήταν εξαιρετικά πολύτιμο ότι όλα όσα διδαχτήκαμε και κάναμε κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων ήταν εξαιρετικά προσαρμοσμένα στην επιχείρησή μας και τη δουλειά που κάνουμε», λέει ο Boris Pavlov, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της FlatAway.

Ο Ivaylo Simov, Managing Partner της Eleven, σχολίασε για την Eleven Alpha: «Για εμάς, η πρώτη έκδοση της Eleven Alpha ήταν μια επιστροφή στις ρίζες της Eleven. Αναζητούσαμε «τους δημιουργούς  του μέλλοντος», γνωρίσαμε πολλούς και επενδύσαμε σε λίγους. Σήμερα, είμαστε έτοιμοι με την έκδοση 2.0, η οποία είναι καλύτερη από οτιδήποτε έχουμε κάνει τα τελευταία 11 χρόνια.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις