Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Swisscom εξαγοράζει την Vodafone Italia για 8 δισ. ευρώ

Θα επιστραφούν 4 δισ. ευρώ στους μετόχους μέσω επαναγοράς μετοχών

Η Vodafone συμφώνησε στην πώληση των ιταλικών δραστηριοτήτων της στην Swisscom έναντι 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των σχεδίων της διευθύνουσας συμβούλου Margherita Della Valle για την επέκταση της εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, την οποία μεταδίδει το BBC, θα επιστραφούν 4 δισ. ευρώ στους μετόχους μέσω επαναγοράς μετοχών.

Η Della Valle δήλωσε ότι η πώληση σηματοδοτεί «το τρίτο και τελευταίο βήμα στην αναδιαμόρφωση των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων μας». Η Vodafone έχει ανακοινώσει την πώληση της ισπανικής της δραστηριότητας και μια προτεινόμενη συγχώνευση στη Βρετανία.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου οι μετοχές της Vodafone υποχώρησαν 3,5% , αφού η εταιρεία απέρριψε την πρόταση της γαλλικής Iliad για συγχώνευση των ιταλικών επιχειρήσεών της.

Η εταιρεία είχε προσφέρει στη Vodafone 6,6 δισ. ευρώ (7,15 δισ. δολάρια) σε μετρητά και 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετοχικό δάνειο, ως μέρος μιας προτεινόμενης συγχώνευσης για τη δημιουργία μιας νέας οντότητας που είπε ότι θα ήταν ο «πιο καινοτόμος ανταγωνιστής τηλεπικοινωνιών για την Ιταλία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις