Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nvidia: Εντυπωσιάζει με τα νέα ρεαλιστικά AI avatars

Η εταιρεία παρουσίασε τις νέες της εφαρμογές δημιουργίας avatar στο πλαίσιο του συνεδρίου προγραμματιστών

Τις νέες της AI εφαρμογές δημιουργίας ρεαλιστικών avatar παρουσίασε η Nvidia κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών που έλαβε χώρα στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός θέλει να αυξήσει τον αντίκτυπό του στο πεδίο της Επαυξημένης Πραγματικότητας δημιουργώντας AI μοντέλα για την πιο αποτελεσματική ανάπτυξη ψηφιακών avatars. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία έχει αναπτύξει εφαρμογές όπως το “Nvidia Avatar Cloud Engine” (ACE) το οποίο προσφέρει δυνατότητες κίνησης και ομιλίας στα avatars. Συγχρόνως, έχει δημιουργήσει την εφαρμογή “Nvidia NeMo” για καλύτερη γλωσσική επεξεργασία, καθώς την εφαρμογή “Nvidia RTX” για προηγμένο ray tracing.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου η Startup Hippocratic AI έχει χρησιμοποιήσει τα μοντέλα της Nvidia για τη δημιουργία ψηφιακών βοηθών για τους εργαζομένους στον χώρο της υγείας.

Ακόμα, η UneeQ, η οποία δημιουργεί AI avatar για την εξυπηρέτηση πελατών έχει επίσης ενσωματώσει τα μοντέλα της Nvidia για την παροχή βελτιωμένης εμπειρίας χρήστη.

Σε γενικές γραμμές η Nvidia προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση της ως κύρια προμηθεύτρια ημιαγωγών για τις εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης εν μέσω της παγκόσμιας φρενίτιδας με την ΑΙ. Σημειώνουμε πως από τότε που η OpenAI λάνσαρε το ChatGPT στα τέλη του 2022 η τιμή της μετοχής της Nvidia έχει πενταπλασιαστεί και οι συνολικές πωλήσεις της έχουν υπερτριπλασιαστεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις