Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hippocratic AI: Νέα χρηματοδότηση ύψους 53 εκατ. δολαρίων – Στα 500 εκατ. δολάρια η αξία της

Η AI Startup αναπτύσσει ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που εκπαιδεύεται αποκλειστικά με ιατρικά δεδομένα

Το ποσό των 53 εκατ. δολαρίων «σήκωσε» η Hippocratic AI σε έναν Series A γύρο χρηματοδότηση, οποίος απογείωσε την αξία της στα 500 εκατ. δολάρια. Τα φρέσκα κεφάλαια αναμένεται να βοηθήσουν την  AI Startup που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας να αναπτύξει τις GenAI  λύσεις της.

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκαν οι Premji Invest και General Catalyst, ενώ συμμετείχαν οι SV Angel, Memorial Hermann Health System, Andreessen Horowitz (a16z) Bio + Health και Universal Health Services (UHS).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα συνολικά κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει η Hippocratic AI ξεπερνούν πλέον  τα 120 εκατ. δολάρια.

Ποια είναι η Hippocratic AI

Η Hippocratic AI, το όνομα της οποίας είναι εμπνευσμένο από τον «Όρκο του Ιπποκράτη», ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 με στόχο να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες Gen AI, έτσι ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει την ίση πρόσβαση των ανθρώπων στις υπηρεσίες υγείας. Ειδικότερα, η εταιρεία η οποία έχει στο δυναμικό της πρώην στελέχη της Google και της Nvidia, αναπτύσσει ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που εκπαιδεύεται αποκλειστικά με ιατρικά δεδομένα. Το συγκεκριμένο σύστημα θα λειτουργεί ως ψηφιακός βοηθός για τους εργαζομένους στον χώρο της υγείας. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι το μοντέλο της Hippocratic AI επικεντρώνεται περισσότερο στην παροχή ιατρικών συμβουλών και όχι στη διάγνωση των ασθενών.

Μάλιστα, η εταιρεία λάνσαρε σήμερα την πρώτη της εφαρμογή, η οποία αναμένεται να περάσει από τον απαραίτητο έλεγχο ασφαλείας. Πρόκειται για ένα marketplace, στο οποίοι οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας μπορούν να προσλάβουν AI βοηθούς για να πραγματοποιήσουν ιατρικές πράξεις χαμηλού κινδύνου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις