Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Youtube θα επισημαίνει τα video που δημιουργούνται απo ΑΙ

Από τις 18 Μαρτίου 2024, το YouTube έχει εφαρμόσει μια νέα πολιτική που απαιτεί από τους δημιουργούς να επισημαίνουν βίντεο που περιέχουν συνθετικό περιεχόμενο που δημιουργείται από AI και θα μπορούσε εύκολα να εκληφθεί ως πραγματικό άτομο, μέρος ή συμβάν. Αυτή η πολιτική αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας του YouTube να αυξήσει τη διαφάνεια και να αποτρέψει τη σύγχυση ή την παραπληροφόρηση μεταξύ των θεατών, ειδικά υπό το πρίσμα της ταχείας προόδου και του πολλαπλασιασμού των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Οι δημιουργοί που ανεβάζουν βίντεο στο YouTube πρέπει πλέον να χρησιμοποιούν ένα νέο εργαλείο στο Creator Studio για να δηλώνουν αν το περιεχόμενό τους περιλαμβάνει τροποποιημένο ή συνθετικό περιεχόμενο. Αυτή η δήλωση θα εμφανίζεται ως ετικέτα στην εκτεταμένη περιγραφή του βίντεο ή απευθείας στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο, ιδιαίτερα για περιεχόμενο που καλύπτει ευαίσθητα θέματα, όπως η υγεία, οι ειδήσεις, οι εκλογές ή τα οικονομικά.

Οι τύποι περιεχομένου που δημιουργείται από AI και απαιτούν επισήμανση περιλαμβάνουν:

– Βίντεο που κάνουν ένα πραγματικό πρόσωπο να πει ή να κάνει κάτι που δεν έκανε.

– Αλλοιωμένα πλάνα πραγματικών γεγονότων και τόπων.

– Ρεαλιστικές σκηνές που δεν συνέβησαν στην πραγματικότητα.

Ωστόσο, το YouTube δεν απαιτεί αποκάλυψη για περιεχόμενο που είναι σαφώς μη ρεαλιστικό, κινούμενο, περιλαμβάνει ειδικά εφέ ή χρησιμοποιεί AI ως βοηθητικό εργαλείο για τη δημιουργία σεναρίων, ιδεών περιεχομένου ή αυτόματων υπότιτλων. Το YouTube μπορεί επίσης να προσθέσει μια ετικέτα σε βίντεο, αν ο δημιουργός αμελήσει να το κάνει, ειδικά αν το περιεχόμενο θα μπορούσε να παραπλανήσει τους θεατές αλλά και επιβάλλει κυρώσεις σε δημιουργούς που ανεβάζουν συστηματικά τέτοιο περιεχόμενο.

Επιπλέον, το YouTube αναμένεται να αλλάξει την πολιτική απορρήτου του, ώστε να επιτρέπει στα άτομα να ζητούν την κατάργηση περιεχομένου που δημιουργείται από AI και προσομοιώνει το πρόσωπο ή τη φωνή τους.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις