Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Εκστρατεία” για την επισκευή σχολείων από Revolut, Mastercard και Save the Children

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Revolut και η Mastercard ανακοίνωσαν χθες ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Save the Children και ξεκινούν μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την ανασυγκρότηση και επιδιόρθωση τεσσάρων σχολείων στη Μοζαμβίκη που καταστράφηκαν από τον κυκλώνα Idai.

Όλοι οι πελάτες της Revolut μπορούν να προσφέρουν τα ρέστα από τις συναλλαγές τους και να τα δωρίσουν μέσω της υπηρεσία Revolut Donation. Η ίδια υπηρεσία υποστηρίζει μεταφορές χρημάτων ή επαναλαμβανόμενες μεταφορές χρημάτων. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η Revolut και η Mastercard θα αντιστοιχίζουν τη δωρεά για κάθε μία λίρα που θα προσφέρουν οι χρήστες της Revolut Mastercard, μέχρι το συνολικό ποσό των 80,000 λιρών. Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν συνολικά 160, 000 λιρών για αυτό τον σκοπό.

Όλα τα έσοδα από τις δωρεές θα δοθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα, με την Revolut και την Mastercard να απορροφούν τα έξοδα. Δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό δωρεάς και η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί από τους πελάτες ανά πάσα στιγμή.

Όταν ο κυκλώνας Idai έπληξε τη Μοζαμβίκη τον Μάρτιο, τα σχολεία υπέστησαν σοβαρή ζημιά και η εκπαίδευση των παιδιών σταμάτησε. Χωρίς χρηματοδότηση, τα σχολεία δεν μπορούν να ξαναχτιστούν και χιλιάδες παιδιά δεν θα ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά σε μια αίθουσα διδασκαλίας κατάλληλη για μάθηση.

Χιλιάδες παιδιά ξανά στο σχολείο

Η ανασυγκρότηση και η χρηματοδότηση τεσσάρων σχολείων θα εξασφαλίσει ότι πάνω από 2.000 αγόρια και κορίτσια θα μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και να διδάσκονται σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καλύψει τις σχολικές υποδομές, τις εγκαταστάσεις αποχέτευσης, τα υλικά διδασκαλίας και εκμάθησης, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και τα σχέδια αντίδρασης σε τυχόν μελλοντικές φυσικές καταστροφές.

Ο Marsel Nikaj, Product Owner for Vaults & Donations της Revolut δήλωσε: “Ξεκινήσαμε την υπηρεσία Donations τον Ιούλιο με στόχο να διευκολύνουν τις φιλανθρωπικές εισφορές και να προσφέρουμε διαφανεια στους εισφορείς. Ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας με την Save the Children και την Mastercard θα βοηθήσει τα παιδιά που πλήγηκαν από τον κυκλώνα Idai να αποκτήσουν την εκπαίδευση που τους αξίζει”.

Ο Edoardo Volta, επικεφαλής της Mastercard Fintech Partnerships, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Revolut και την Save the Children για την υποστήριξη αυτής της σημαντικής προσπάθεια. Η εκπαίδευση είναι το διαβατήριο για ένα καλύτερο μέλλον και μέσω αυτής της συλλογικής προσπάθειας ελπίζουμε να μπορέσουμε να προσφέρουμε το διαβατήριο αυτό στα παιδιά που πλήγηκαν από τον κυκλώνα Idai.”

Η Samira Abu-Helil, Διευθύντρια Προγράμματος της Save the Children δήλωσε: “Το δώρο της εκπαίδευσης είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να προσφέρετε σε ένα παιδί. Η εκπαίδευση δίνει στα παιδιά ένα μέλλον γεμάτο δυνατότητες, ελπίδες και ευκαιρίες. Και ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο ένα παιδί μπορεί να πάρει αυτή την εκπαίδευση είναι τόσο σημαντικό. Η εκμάθηση έξω κάτω από ένα δέντρο ή σε μια τάξη με ραγισμένους τοίχους δεν είναι ασφαλής και κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να πηγαίνει στο σχολείο και να αισθάνεται ασφαλές ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στο να είναι παιδί, να μαθαίνει και να παίζει με τους φίλους του ».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις