Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επένδυση 60 εκατ. δολαρίων από την Goldman Sachs στην Tier Mobility

Νέα χρηματοδότηση 60 εκατ. δολαρίων από την Goldman Sachs εξασφάλισε η γερμανική Tier Mobility, η οποία εξαγόρασε πέρυσι την ελληνικής «καταγωγής» Pushme.

Η χρηματοδότηση έχει τη μορφή δανεισμού και είναι η πρώτη του είδους που σηκώνει η εταιρεία, μετά από ένα γύρο 250 εκατ. δολαρίων που ολοκλήρωσε τον περασμένο Νοέμβριο με τη Softbank να ηγείται.

Η Tier πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επεκταθεί διεθνώς, ξεκινώντας από τη Σλοβακία και την Ιρλανδία, όπου εκκρεμούν οι σχετικές άδειες. Σημειώνεται ότι η εταιρεία πρόσφατα εξασφάλισε την άδεια λειτουργίας για το Λονδίνο, όπου θα κυκλοφορήσει τα πατίνια της μαζί με τις δύο ανταγωνίστριες εταιρείες Lime και Dott. Μέχρι σήμερα, η Tier δραστηριοποιείται σε Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Πολωνία, Κατάρ, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΑΕ.

Με τα νέα κεφάλαια, η εταιρεία σκοπεύει επίσης να επεκτείνει τον υπάρχοντα στόλο της από πατίνια, ποδήλατα και μοτοποδήλατα, αλλά και να διευρύνει το δίκτυο φόρτισής που έχει αναπτύξει με τη βοήθεια της Pushme, εγκαθιστώντας νέους σταθμούς σε καταστήματα λιανικής στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Όπως εξηγεί ο Alex Gayer, CTO της Tier, ο δανεισμός από την Goldman Sachs είναι κάτι «καινούριο» για τον τομέα της μικροκινητικότητας και πρόκειται να «αλλάξει το παιχνίδι» επιταχύνοντας την επέκταση της εταιρείας και θέτοντας τα θεμέλια για να ηγηθεί η Tier στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμα:

Γιώργος Καλλίγερος – TIER Mobility: Στόχος η ενεργειακή αναβάθμιση των μικρομετακινήσεων στην Ευρώπη

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις