Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μια startup “βοηθά” το Spotify να συνδέσει καλλιτέχνες με παραγωγούς

Το Spotify, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει υπηρεσίες για καλλιτέχνες, εξαγόρασε το Soundbetter, μία πλατφόρμα που συνδέει δημιουργούς με παραγωγούς, με στόχο την κυκλοφορία νέων projects.

Το SoundBetter, το οποίο έχει περίπου 180.000 εγγεγραμμένους χρήστες, λαμβάνει ένα ποσό, σαν προμήθεια, για κάθε συμφωνία που εξασφαλίζεται μέσω της πλατφόρμας.

Η πλατφόρμα, που ιδρύθηκε το 2012 και έχει έδρα στην Νέα Υόρκη, είχε σηκώσει την τελευταία της χρηματοδότηση (άγνωστης αξία) το 2015, από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των 500 Startups, Foundry Group, Eric Ries και Verizon Ventures. Το ποσό της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο, αποκλείεται να είναι πολύ μεγάλο για τον “γίγαντα”, αξίας 24 δισ. δολαρίων, που είναι σήμερα το Spotify.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η πλατφόρμα του SoundBetter, δεν θα κλείσει μετά την εξαγορά. Αντιθέτως, η startup θα συνεργαστεί με το Spotify για την “συγχώνευση” των υπηρεσιών της με το Spotify for Artists, μια υπηρεσία που αυτή τη στιγμή προσφέρει σε μουσικούς (και όχι μόνο) analytics και άλλα εργαλεία που τους βοηθούν να “πουλήσουν” τη δουλειά τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις