Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H HeyGen σηκώνει 60 εκατ. δολάρια για δημιουργία AI avatars για video

Της επένδυσης ηγήθηκε το αμερικανικό VC Benchmark, το οποίο είναι γνωστό για τις επενδύσεις του στην Uber και την Snap, με την HeyGen να ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία άβαταρ και φωνών για βίντεο.

Η HeyGen ιδρύθηκε το 2021 στην Κίνα και έλαβε αρχική χρηματοδότηση από Κινέζους επενδυτές, αλλά τώρα έχει την έδρα της στο Λος Άντζελες. Οι δεσμοί της εταιρείας με την Κίνα έχουν προκαλέσει ανησυχίες στις ΗΠΑ σχετικά με τις κινεζικές επενδύσεις στην αμερικανική τεχνολογία σύμφωνα με το άρθρο του The Information.

Η HeyGen δημιουργεί διάφορα είδη άβαταρ, όλα βασισμένα σε πραγματικούς ανθρώπους. Αυτά περιλαμβάνουν:

Instant Avatar: Μια ψηφιακή έκδοση του χρήστη που μπορεί να δημιουργηθεί σε μόλις 5 λεπτά.
Finetune: Μια αναβαθμισμένη, πιο επαγγελματική έκδοση του Instant Avatar, όπου βελτιώνεται η ποιότητα του άβαταρ, η απόδοση του συγχρονισμού των χειλιών και τα εφέ AI.
Studio Avatar: Το άβαταρ υψηλότερης ποιότητας που περιλαμβάνει επαγγελματική εμφάνιση. Είναι σχεδιασμένο ειδικά για χρήστες που απαιτούν βίντεο επαγγελματικού επιπέδου.

Τα άβαταρ αυτά μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορες εθνοτικές ομάδες, ηλικίες και στυλ και επιπλέον η HeyGen προσφέρει δυνατότητες text-to-speech, όπου ο χρήστης απλά πληκτρολογεί το κείμενό του και το μετατρέπει σε επαγγελματικά voiceovers σε λίγα λεπτά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις