Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MyRoomie: Είναι η συγκατοίκηση διαδεδομένη στην Ελλάδα;

Στο πλατό του τηλεοπτικού Μονόκερου με τον Γιάννη Διονάτο, βρέθηκε ο Δομίνικος Πρίτης, CEO της MyRoomie.

Τι είναι όμως το MyRoomie;

Ο ίδιος εξηγεί: «Το myroomie είναι πλατφόρμα συγκατοίκησης. Είναι κάτι που στο εξωτερικό είναι αρκετά διαδεδομένο, στην Ελλάδα όχι ακόμα. Ο φοιτητόκοσμος ήταν αυτός που περισσότερο χρησιμοποιούσε τη συγκατοίκηση. Ωστόσο φαίνεται πως η οικονομία διαμοιρασμού, δηλαδή η στροφή προς οικονομίες που θα μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε στις αυξήσεις που γίνονται συνέχεια, είναι κάτι το οποίο βλέπει όλο και περισσότερος κόσμος». 

Ο λόγος ωστόσο, δεν είναι μόνο οικονομικός αλλά άπτεται και της «κουλτούρας της συγκατοίκησης». Ειδικά στην περίπτωση του εξωτερικού, ανταλλάσσονται ιδέες και εμπειρίες, κάνοντας μας έτσι να δούμε τη συγκατοίκηση όχι μόνο υπό το οικονομικό αλλά και από το κοινωνικό πρίσμα.

Ο κ.Πρίτης σχολιάζει: «Τα τέσσερα τελευταία χρόνια βρίσκομαι μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας. Στην Πολωνία, έμεινα και μόνος μου αλλά μετά την πανδημία και τον πόλεμο, είτε διπλασιάστηκαν οι τιμές είτε δεν υπήρχαν αρκετά σπίτια λόγω των μεγάλων ροών. Επομένως, η μόνη λύση ήταν η συγκατοίκηση. Όταν μπήκα να ψάξω για αγγελίες συγκατοίκησης, ήταν παντού. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, οι τιμές των ενοικίων ήταν αρκετά υψηλές και ψάχνοντας για συγκάτοικο, συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει κάποιο site ή κοινότητες στις οποίες θα μπορούσα να ψάξω. Έτσι, δημιούργησα το myroomie. Παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε κυρίως για την ανάγκη του κόσμου, το οικονομικό δηλαδή, εξελίχθηκε σε κάτι αρκετά κοινωνικό. Θέλει να δημιουργήσει την έννοια της κοινότητας».

Αναφορικά με το «ηλικιακό target group» ο κ.Πρίτης ανέφερε ότι πλέον δεν είναι μόνο οι φοιτητές. Ο ίδιος αναφέρει: «Με ενδιαφέρουν οι active renters, δηλαδή άνθρωποι που νοικιάζουν κάθε ένα-δύο χρόνια, xpats και digital nomads. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μετακινούνται σε αναπτυσσόμενες χώρες και αλλάζουν δουλειές. Θέλουμε να καλύψουμε και αυτό το κενό, γιατί υπάρχει κενό».

Μπαίνοντας στο myroomie, οι επιλογές είναι δύο. Ο κ.Πρίτης εξηγεί: «Μπαίνεις στην πλατφόρμα και μπορείς να δεις πληροφορίες και για τα δωμάτια αλλά και για τον ενοικιαστή/συγκάτοικο. Οπότε μπορείς να δεις και κατά πόσο ταιριάζεις με τον άλλον. Το άλλο σενάριο είναι ότι δε βρίσκω κάτι οπότε φτιάχνω ένα προφίλ και περιγράφω «ποιός είμαι». Έτσι, αν κάποιος μπει και έχει δωμάτιο, ματσάρει με μένα». 

Τον Δομίνικο Πρίτη εκτός από το εξώφυλλο του startupper, τον είδαμε και στο Dragons Den, όπου εξασφάλισε χρηματοδότηση 50.000 ευρώ, επιβεβαιώνοντας ότι η συμφωνία με τον Γιοχάη, προχωράει κανονικά. Ο κ.Πρίτης αναφέρει: «Θα σου πω αρχικά για το show, το οποίο ήταν μεγάλη εμπειρία γιατί «πιτσάρεις» μια ιδέα σε δυνητικούς επενδυτές που θα σε δούνε ,αλλά και consumers. Τα στατιστικά μετά την εκπομπή σε αγγελίες και traffic ανέβηκαν. Δεν πήγαμε εκεί για να πάρουμε τα χρήματα, πήγαμε για τη δημοσιότητα».

Κλείνοντας, αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδια για του roomie, ο κ. Πρίτης είπε: «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν είναι η βασική μας αγορά αλλά είναι πολύ καλή δοκιμαστική αγορά γιατί είναι αρκετά ανώριμη στο κομμάτι της συγκατοίκησης, οπότε δοκιμάζουμε πράγματα, παίρνουμε το feedback και βελτιώνουμε το προϊόν. Ο στόχος μας είναι 11 ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πολωνία, Τσεχία και Ρουμανία». 

Δείτε όλη τη συνέντευξη του κ.Πρίτη εδώ:

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις