Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Skyports:  Συγκέντρωσε 103 εκατ. ευρώ για την κατασκευή vertiports και την επιτάχυνση των δραστηριοτήτων στον τομέα των drones

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να κατασκευάσει τα vertiports της πριν από την έναρξη των υπηρεσιών αεροταξί στο Ντουμπάι έως το 2026. 

Η Skyports με έδρα το Λονδίνο, παγκόσμιος ηγέτης στην ιδιοκτησία και λειτουργία υποδομών vertiport και drones, εξασφάλισε πάνω από 103 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή vertiports και την επιτάχυνση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των drones. Επικεφαλής του γύρου ήταν η ACS Group, μία από τις κορυφαίες εταιρείες υποδομών και κατασκευών στον κόσμο.

Το κεφάλαιο θα υποστηρίξει βασικές εξελίξεις και στις δύο πλευρές των δραστηριοτήτων της Skyports. Η Skyports Infrastructure, η οποία νωρίτερα φέτος ανακοίνωσε την υπογραφή τριμερούς συμφωνίας με την Αρχή Δρόμων και Μεταφορών του Ντουμπάι (RTA) και την Joby Aviation, θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να κατασκευάσει τα vertiports της πριν από την έναρξη των υπηρεσιών αεροταξί στο Ντουμπάι έως το 2026.

Εκτός από το νέο κεφάλαιο που επενδύει η ACS, ο υφιστάμενος μέτοχος, φορέας εκμετάλλευσης αεροδρομίων με έδρα το Παρίσι, Groupe ADP, θα επενδύσει επιπλέον κεφάλαια στον γύρο χρηματοδότησης Series C της Skyports.

Το Groupe ADP και η Skyports συνεργάστηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του γύρου χρηματοδότησης Series A της Skyports το 2019. Έκτοτε, οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί σε αξιοσημείωτα έργα υποδομής για την προώθηση της ανάπτυξης τεχνολογίας και λειτουργιών vertiport, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ευρωπαϊκής δοκιμαστικής κλίνης vertiport στο Παρίσι, η οποία εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2022.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις