Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η bValue κλείνει νέο αναπτυξιακό fund ύψους 90 εκατ. ευρώ

Επιδιώκει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό μεταξύ των εταιρειών επιχειρηματικού κεφαλαίου, οι οποίες επενδύουν σε πρώιμο στάδιο, και των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, οι οποίες προσφέρουν κυρίως εξαγορές.

 

Η bValue , που ιδρύθηκε το 2016 από τον Maciek Balsewicz, είναι μια εταιρεία επενδύσεων που επικεντρώνεται σε εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και κερδοφόρες στην περιοχή της ΚΑΕ. H bValue τώρα έκλεισε το αναπτυξιακό της ταμείο, το BVG. Το τρίτο fund της bValue άντλησε 90 εκατ. ευρώ από LPs, υπερβαίνοντας το ανώτατο όριο στόχου των 80 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία προωθεί την ανάπτυξη τεχνολογικών νεοσύστατων επιχειρήσεων και scaleups σε όλη την Πολωνία και σε ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Περίπου το ήμισυ των κεφαλαίων που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης προέρχεται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και του Πολωνικού Ταμείου Ανάπτυξης. Το υπόλοιπο κεφάλαιο προήλθε από ιδιώτες επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων πολωνικών και ξένων οικογενειακών γραφείων.

Η bValue Growth κατέχει ηγετική θέση στην παροχή αναπτυξιακών ιδίων κεφαλαίων στην περιοχή. Επιδιώκει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό μεταξύ των εταιρειών επιχειρηματικού κεφαλαίου, οι οποίες επενδύουν σε πρώιμο στάδιο, και των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, οι οποίες προσφέρουν κυρίως εξαγορές. Το Growth Fund της bValue έχει επενδύσει στο παρελθόν στη Hostersi και βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης άλλων επενδύσεων.

Είναι σπάνιο για επενδυτικά κεφάλαια στην Πολωνία να αντλήσουν επιτυχώς ένα τρίτο ταμείο. Η επενδυτική βάση της BVG αποτελείται από σχεδόν 50% θεσμικούς επενδυτές και το άλλο 50% ιδιώτες επενδυτές, κυρίως από την Πολωνία και τη Δυτική Ευρώπη.

Η επένδυση αυτή κατέστη δυνατή μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος δράσης για την επέκταση επιχειρηματικών κεφαλαίων, το οποίο στηρίζει επενδύσεις σε επεκτεινόμενες επιχειρήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις