Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Firecell συγκεντρώνει 6,6 εκατ. ευρώ για βιομηχανική λύση 5G

Οι λύσεις 5G της Firecell επιτρέπουν σε βιομηχανικές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να ανοίξουν το δρόμο για μια έξυπνη βιομηχανία.

 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα πολλών επιχειρήσεων αλλά το ποσοστό των επικοινωνιών που  είναι ασύρματες παραμένει χαμηλό. Το 5G είναι εδώ για να βοηθήσει με μια λύση που παρέχει αξιόπιστη, ασφαλή, υψηλής απόδοσης σταθερότητα και συνδεσιμότητα σε απαιτητικά βιομηχανικά περιβάλλοντα.

Η Firecell ιδρύθηκε το 2021 και στοχεύει στην επιτάχυνση της απόδοσης της επένδυσης απλοποιώντας την ανάπτυξη δικτύων 5G εντός των επιχειρήσεων και μειώνοντας το συνολικό κόστος. Επιπλέον, εξασφαλίζει ασφάλεια με εγγενή κρυπτογράφηση επικοινωνίας και συμβατότητα με όλα τα σύγχρονα βιομηχανικά τερματικά.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός αρχικού γύρου ιδίων κεφαλαίων ύψους 6,6 εκατομμυρίων ευρώ με επικεφαλής τις Ventech και Matterwave Ventures, συνοδευόμενο από το Digital Venture fund της Bpifrance και την πρωτοβουλία Bouygues Telecom.

Μειώνοντας το αποτύπωμα των τεχνολογιών 5G για λειτουργία σε τυπικούς διακομιστές και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διάσημους κατασκευαστές, η Firecell επιτρέπει σε βιομηχανικές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να ανοίξουν το δρόμο για μια έξυπνη βιομηχανία.

Στους πελάτες περιλαμβάνονται οι SNCF, Airbus, Thales, Fives, US Army, US Department of Energy, ID Logistics, Campus Schwarzwald και Team Henri Fabre.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη μιας νέας σειράς προϊόντων με νέα χαρακτηριστικά, όπως ο γεωγραφικός εντοπισμός και η προστασία από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Θα βοηθήσουν επίσης στην ανάπτυξη της προσφοράς της Firecell στην Ευρώπη, ιδίως στη Γερμανία, την κορυφαία ευρωπαϊκή βιομηχανική αγορά, όπου η startup ιδρύει θυγατρική, και στην πρόσληψη νέων μελών της ομάδας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις