Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google: Εξετάζει το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός paywall για premium λειτουργίες αναζήτησης με AI

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Google για προσαρμογή στο ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο, όπου οι τεχνολογίες AI και μηχανικής μάθησης διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο.

Η Google εξετάζει το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός paywall για ορισμένες premium λειτουργίες αναζήτησης που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη (AI). Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο της Google, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που ο τεχνολογικός γίγαντας έχει τοποθετήσει οποιοδήποτε από τα βασικά προϊόντα του πίσω από ένα paywall. Οι Financial Times, επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές, ανέφεραν ότι η εταιρεία διερευνά επιλογές για να συμπεριλάβει ορισμένες λειτουργίες αναζήτησης AI στις premium συνδρομητικές υπηρεσίες της. Αυτή η εξέλιξη έρχεται καθώς η Google στοχεύει να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για προηγμένες δυνατότητες AI στις λειτουργίες αναζήτησης.

Η χρέωση για αυτές τις λειτουργίες αναζήτησης που υποστηρίζονται από AI αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Google για προσαρμογή στο ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο, όπου οι τεχνολογίες AI και μηχανικής μάθησης διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο.

Σε απάντηση της Google μετά το δημοσίευμα, αναφέρονται τα παρακάτω:

“Εδώ και χρόνια, επαναπροσδιορίζουμε την Αναζήτηση Google, βοηθώντας τους ανθρώπους να αποκτήσουν πρόσβαση στην πληροφορία με τον πιο εύκολο τρόπο. Με την ενσωμάτωση της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (generative AI) στην Αναζήτηση Google, έχουμε ήδη ανταποκριθεί σε δισεκατομμύρια ερωτήματα, ενώ παρατηρούμε αύξηση των αιτημάτων αναζήτησης σε όλες τις μεγάλες αγορές μας. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε με ταχείς ρυθμούς το προϊόν για την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών των χρηστών”.

 Σχετικά με τους ισχυρισμούς για τις συνδρομές: “Δεν προετοιμάζουμε, ούτε εξετάζουμε το ενδεχόμενο να προσφέρουμε μια εμπειρία αναζήτησης χωρίς διαφημίσεις. Θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε τις υπηρεσίες μας με νέες premium δυνατότητες και υπηρεσίες ώστε να ενισχύσουμε τα οφέλη των συνδρομητών των προϊόντων της Google. Αυτήν την στιγμή, δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις