Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παρίσι 2024: Με AI η μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι εικόνες των αθλητών και η προβολή στατιστικών θα γίνεται με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης

Με τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει η μετάδοση των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters o διευθύνων σύμβουλος της Olympic Broadcasting Services (OBS), Γιάννης Έξαρχος. Οι εικόνες των αθλητών και η προβολή στατιστικών θα γίνεται με τεχνολογία ΑΙ.

Η OBS, η οποία διαχειρίζεται τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων άρχισε για πρώτη φορά να χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στους Χειμερινούς Αγώνες της PyeongChang το 2018. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Γιάννης Έξαρχος «στο Παρίσι θα το πάμε σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο».

«Υπάρχουν ποικίλες εφαρμογές, που έχουν να κάνουν κυρίως με τη βελτίωση της εμπειρίας του θεατή, αλλά και με τη δημιουργία σημαντικής αποτελεσματικότητας στον τρόπο λειτουργίας μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι AI τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθούν για την μετάδοση των replay των προσπαθειών των αθλητών σε οπτική 360 μοιρών, στην παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων και στη μετάδοση των στιγμιότυπων από τους αγώνες σε καθημερινή βάση.

Στο πλαίσιο αυτό η OBS θα συνεργαστεί με τον κινεζικό κολοσσό Alibaba και την ελβετική Omega που είναι σπόνσορες των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, θα συνεργαστεί και με την Intel για τη δημιουργία AI περιεχομένου.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν τεράστιο όγκο περιεχομένου, οπότε οι ραδιοτηλεοπτικοί μας φορείς θα είναι σε θέση να παράγουν πολύ, πολύ γρήγορα στιγμιότυπα από διαφορετικά γεγονότα ανά χώρα, ανά αθλητή, ανά άθλημα, ανά διάθεση και να προσαρμόζουν την εμπειρία για το κοινό, είτε πρόκειται για παραδοσιακή τηλεόραση είτε για social media», δήλωσε ο Γιάννης Έξαρχος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις