Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέος χρηματοδότησης ύψους 200 εκατ. ευρώ για τη γαλλική Startup, Holistic AI

Η εταιρεία η οποία ιδρύθηκε από τα πρώην στελέχη της DeepMind, έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα αυτοεκπαιδευόμενο σύστημα, το οποίο θα αποτελέσει ορόσημο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας AGI

Νέα χρηματοδότηση ύψους 200 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Startup με έδρα το Παρίσι, Holistic AI, η οποία ιδρύθηκε από τα πρώην στελέχη της DeepMind, Charles Kantor και Karl Tuyls.

Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει πολυτροπικά μοντέλα, καθώς και ένα αυτοεκπαιδευόμενο σύστημα, το οποίο θα αποτελέσει ορόσημο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Γενικής Τεχνητής Νοημοσύνης (AGI).

Η Holistic AI έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μια ομάδα έμπειρων ερευνητών στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του πρώην κορυφαίου επιστήμονα της DeepMind Laurent Sifre, ο οποίος πλέον κατέχει τη θέση του chief LLM officer στην εταιρεία.

Το όραμα και η αποστολή της εταιρείας είναι να καταφέρει να ξεκλειδώσει πλήρως τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η εμπειρία των δύο συνιδρυτών της, αλλά και η αυθεντία του Laurent Sifre, δίνουν στην Holistic AI σημαντικό προβάδισμα στην ανάπτυξη της τεχνολογίας AGI.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις