Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αντιδράσεις για τη διαφήμιση του νέου iPad της Apple

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν τη διαφήμιση ως άστοχη, καταδικάζοντας την «καταστροφή της ανθρώπινης δημιουργικότητας»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαφήμιση για το νέο iPad Pro της Apple, η οποία δείχνει μια βιομηχανική πρέσα να συνθλίβει αντικείμενα που συνδέονται με την ανθρώπινη δημιουργικότητα και να μετατρέπει σε tablet.

Πιο συγκεκριμένα, με φόντο το τραγούδι “All I ever need is you” των Sonny και Cher, η διαφήμιση με τίτλο “Crush” δείχνει ένα σωρό αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου ενός πιάνου και κουτιών μπογιάς, να καταστρέφονται υπό την πίεση της πρέσας της Apple.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν αμέσως τη διαφήμιση ως άστοχη, καταδικάζοντας τη «καταστροφή της ανθρώπινης δημιουργικότητας», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

«Η καταστροφή της ανθρώπινης εμπειρίας. Ευγενική προσφορά της Silicon Valley», έγραψε ο ηθοποιός Hugh Grant στο X.

Από την πλευρά του ο Βρετανός σκηνοθέτης, Asif Kapadia, έγραψε: «Μου αρέσουν τα iPad αλλά δεν ξέρω γιατί κάποιος θεώρησε ότι αυτή η διαφήμιση ήταν καλή ιδέα. Είναι η πιο ειλικρινής μεταφορά για το τι κάνουν οι εταιρείες τεχνολογίας στην Τέχνη, στους καλλιτέχνες μουσικούς, δημιουργούς, συγγραφείς, κινηματογραφιστές: τους ξεζουμίζουν, τους χρησιμοποιούν, δεν τους πληρώνουν καλά, παίρνουν τα πάντα και μετά λένε ότι όλα δημιουργήθηκαν από αυτούς».

Αρκετοί επεσήμαναν την εμβληματική διαφήμιση του 1984 για τον πρώτο υπολογιστή Mac και απεικόνιζε την Apple ως έναν επαναστάτη που ρίχνει σφυρί ενάντια σε έναν μονόλιθο μεγάλο αδελφό.

«Πριν από 40 χρόνια, η Apple κυκλοφόρησε το διαφημιστικό του 1984 ως μια τολμηρή δήλωση ενάντια σε ένα δυστοπικό μέλλον. Τώρα είστε αυτό το δυστοπικό μέλλον. Συγχαρητήρια», ανέφερε στην ανάρτησή του ο χρήστης του X, Yuval Kardov.

Ένας άλλος χρήστης είπε ότι είναι «σχεδόν κυριολεκτικά, το ακριβώς αντίθετο από τη διαφήμιση της Apple του 1984».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις