Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Riverlane: Επιχορήγηση ύψους 2.1 εκατ. λιρών για ανίχνευση κβαντικών σφαλμάτων με την υποστήριξη του EIC

Αυτό το ποσό αυξάνει τη συνολική χρηματοδότηση της Riverlane σε 55 εκατομμύρια λίρες, έχοντας προηγουμένως συγκεντρώσει επενδύσεις από κορυφαίες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων και επιχορηγήσεις που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση. 

Η Riverlane με έδρα το Cambridge, μια κβαντική startup που αναπτύσσει τεχνολογία ανίχνευσης σφαλμάτων, έλαβε επιχορήγηση ύψους 2,1 εκατομμυρίων λιρών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC) που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Επιστημών, Καινοτομίας και Τεχνολογίας (DSIT).
Οι κβαντικοί υπολογιστές παράγουν έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, απαιτώντας επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο για να διορθώσουν τα εγγενή σφάλματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι μηχανές. Οι προηγούμενες προσεγγίσεις αποκωδικοποίησης δεν μπορούν να συμβαδίσουν με αυτόν τον όγκο δεδομένων, δημιουργώντας προβλήματα καθυστέρησης που επιβραδύνουν και τελικά σταματούν τον υπολογισμό. Αυτός ο μεγάλος όγκος δεδομένων πρέπει να υποβάλλεται σε επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο από εξελιγμένους αποκωδικοποιητές, καθήκον των οποίων είναι να εντοπίζουν τα υποκείμενα σφάλματα και να εκδίδουν διορθωτικά μέτρα.
Με βάση την πατενταρισμένη τεχνολογία αποκωδικοποίησης της Riverlane, το πρωτότυπο θα επεκτείνει τις βασικές λειτουργίες για να υποστηρίξει τη ροή και την προσαρμοστική αποκωδικοποίηση κατά τη διάρκεια μιας λογικής κβαντικής λειτουργίας. Το πρωτότυπο θα υλοποιηθεί σε FPGA και θα ενσωματωθεί σε ένα σύστημα κβαντικού ελέγχου που παρέχεται από την ολλανδική κλίμακα κβαντικών υπολογιστών «Qblox». Η ενσωμάτωση διασφαλίζει ότι το πρωτότυπο του αποκωδικοποιητή είναι συμβατό με υπάρχουσες λύσεις που μπορεί να υπάρχουν σε διαφορετικά επίπεδα ενός κβαντικού υπολογιστικού συστήματος.
Αυτή η επιχορήγηση θα επιτρέψει την ανάπτυξη ενός αποκωδικοποιητή κβαντικού σφάλματος ικανού να υποστηρίξει την αποκωδικοποίηση κβαντικών λειτουργιών σε πραγματικό χρόνο. Αυτό το ποσό αυξάνει τη συνολική χρηματοδότηση της Riverlane σε 55 εκατομμύρια λίρες, έχοντας προηγουμένως συγκεντρώσει επενδύσεις από κορυφαίες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων και επιχορηγήσεις που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση.
Για να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση, η Riverlane δημιούργησε το «Deltaflow.Decode», ένα βασικό επίπεδο για την ολοκληρωμένη «στοίβα διόρθωσης κβαντικών σφαλμάτων». Το Deltaflow.Decode προήλθε από το έργο QuantERA ‘Quantum Code Design and Architecture’ το 2018 – το πρώτο πανευρωπαϊκό διεπιστημονικό έργο για κώδικες και πρωτόκολλα κβαντικής διόρθωσης σφαλμάτων που συντονίζεται από τον αντιπρόεδρο της κβαντικής επιστήμης της Riverlane, Dr. Earl Campbell. Ενώ το Deltaflow.Decode έχει ήδη τα σωστά θεμέλια για την αποκωδικοποίηση σε πραγματικό χρόνο, μέσω αυτού του έργου που χρηματοδοτείται από το EIC, η Riverlane σκοπεύει να ολοκληρώσει την κατασκευή πιο εξελιγμένων λειτουργιών ικανών να αποκωδικοποιούν συνεχώς τα σφάλματα που παράγουν οι σημερινοί κβαντικοί υπολογιστές.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις