Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cryptο: Στα 2,4 δισ. δολάρια οι επενδύσεις Venture Capital το πρώτο τρίμηνο του 2024

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Pitchbook οι επενδύσεις σε cryptο εταιρείες κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 40.3%

Το ποσό των 2,4 δισ. δολαρίων έφτασαν οι επενδύσεις Venture Capital σε cryptο εταιρείες το πρώτο τρίμηνο του 2024 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Pitchbook, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 40.3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αύξηση στις επενδύσεις οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία των πρώτων spot Bitcoin ETFs.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περίπου 518 χρηματοδοτήσεις, την ώρα που παγκόσμιες επενδύσεις VC βρίσκονται σε χαμηλό πενταετίας.

Η ιστορική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η οποία έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία των πρώτων spot Bitcoin ETFs, απογείωσε την αξία του Bitcoin, η οποία τον Μάρτιο «σκαρφάλωσε» σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 73,803 δολάρια.

Για όσους δεν γνωρίζουν το ETF είναι ένα επενδυτικό όχημα που παρακολουθεί την απόδοση ενός συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου ή μιας ομάδας περιουσιακών στοιχείων βάση δεικτών. Τα ETF επιτρέπουν στους επενδυτές να διαφοροποιήσουν τις επενδύσεις τους χωρίς να χρειάζεται να κατέχουν πραγματικά τα ίδια τα περιουσιακά στοιχεία.

Η απόφαση της SEC κατέστησε το Bitcoin ως μια mainstream επιλογή για όλους τους επενδυτές. Έτσι λοιπόν, πλέον, ο καθένας μπορεί, μέσω του χρηματιστή του, να επενδύει στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, χωρίς να χρειάζεται ηλεκτρονικά πορτοφόλια ή λογαριασμούς σε πλατφόρμες crypto.

Από την άλλη, μπορεί οι γύροι χρηματοδότησης να έχουν αυξηθεί, όμως οι εξαγορές cryptο εταιρειών παραμένουν λίγες. Ωστόσο, δεδομένου του ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων δείχνει σημάδια σταθερότητας, τα deals αναμένεται να αυξηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις