Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο CEO της Lamborghini θεωρεί ότι τα ηλεκτρικά supercars δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο

Τα πλήρως ηλεκτρικά σπορ υπεραυτοκίνητα «δεν είναι κάτι που πωλείται μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Stephan Winkelmann

Η Lamborghini, αν και έχει προγραμματίσει να δημιουργήσει αμιγώς ηλεκτρικά supercars, θεωρεί ότι αυτά τα πανάκριβα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών θα καθυστερήσουν να λανσαριστούν στην αγορά, καθώς αυξάνεται ο σκεπτικισμός γύρω από την τεχνολογία.

Αν και η απόδοση της κάθε ηλεκτρικής μονάδας δεν θα είναι πρόβλημα σε ένα EV, ορισμένες συναισθηματικές πτυχές -όπως ο ήχος του κινητήρα V-10 της Huracan- δεν μπορούν να αναπαραχθούν, όπως δήλωσε στο Bloomberg, ο επικεφαλής της Lamborghini, Stephan Winkelmann. Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν τεχνητό ήχο που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των οδηγών ούτε βέβαια και εκείνων των αγοραστών που ξοδεύουν μία περιούσια για να αποκτήσουν ένα ονειρεμένο supercar.

Η πολυτελής μάρκα κατασκευής supercar που ανήκει στον Όμιλο Volkswagen εξετάζει, επίσης, το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει στα πανάκριβα μοντέλα της τα ηλεκτρονικά καύσιμα εάν η νομοθεσία γίνει ευνοϊκότερη. Τα ηλεκτρονικά καύσιμα καταναλώνονται από κινητήρες εσωτερικής καύσης ειδικών προδιαγραφών και εξασφαλίζουν σημαντικά μικρότερες ποσότητες ρύπων.

Τα πλήρως ηλεκτρικά σπορ υπεραυτοκίνητα «δεν είναι κάτι που πωλείται μέχρι στιγμής», ανέφερε ο Stephan Winkelmann στη συνέντευξή του. «Είναι πολύ νωρίς και πρέπει να δούμε στη συνέχεια αν και πότε θα συμβεί αυτό», πρόσθεσε.

Είναι μία τεταμένη περίοδος στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος εξετάζει πώς να αντιμετωπίσει τις ρυθμιστικές πιέσεις για μείωση των εκπομπών, καθώς η ζήτηση για EV επιβραδύνεται και οι κυβερνήσεις περιορίζουν τις επιδοτήσεις για την τεχνολογία.

Η Mercedes-Benz έχει σταματήσει την ανάπτυξη ξεχωριστών κατηγοριών για ηλεκτρικά πολυτελή σεντάν για να εξοικονομήσει χρήματα και σχεδιάζει να πουλά αυτοκίνητα με βενζίνη περισσότερο από το αναμενόμενο.

Η ανταγωνίστρια της Lamborghini, η ιταλική μάρκα Ferrari, προχωρά πιο μπροστά στην ηλεκτροκίνηση και τον επόμενο μήνα σχεδιάζει να ανοίξει ένα εργοστάσιο που θα κατασκευάζει υβριδικά και ηλεκτρικά υπεραυτοκίνητα στο Μαρανέλο της Ιταλίας. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της αναμένεται το επόμενο έτος.

Η κινέζικη BYD κέρδισε και τις δύο αυτές μάρκες σε αυτόν τον τομέα, μετά την αποκάλυψη ενός ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου αξίας 232.452 δολαρίων τον Φεβρουάριο.

Το Yangwang U9 αρχικά θα πωλείται μόνο στην Κίνα, όπου η έκθεση της Lamborghini είναι «περιορισμένη», σύμφωνα με τον Stephan Winkelmann .

Η Lamborghini είχε επιτυχία στην πώληση plug-in υβριδικών, συμπεριλαμβανομένου του σπορ αυτοκινήτου Revuelto, αλλά το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο -το δίθυρο crossover Lanzador- δεν θα φτάσει στην αγορά μέχρι το 2028.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις