Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η xAI του Ίλον Μασκ «σήκωσε» το «αστρονομικό» ποσό των 6 δισ. δολαρίων

Η αξία της εταιρείας «εκτινάχθηκε» στα 24 δισ. δολάρια

Το «αστρονομικό» ποσό των 6 δισ. δολαρίων «σήκωσε» η Startup Τεχνητής Νοημοσύνης του Ίλον Μασκ, xAI, σε έναν νέο Series B γύρο χρηματοδότησης. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της AI.

Υπενθυμίζουμε ότι η είχε Microsoft επενδύσει περίπου 13 δισ. δολάρια στην OpenAI, ενώ η Amazon έβαλε περίπου 4 δισ. δολάρια στην Anthropic.

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης για την xAI, ο όποιος έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο της εταιρείας, ηγήθηκαν οι Andreessen Horowitz και Sequoia Capital.

Την ίδια ώρα, η αξία της εταιρείας εκτιμάται πλέον στα 24 δισ. δολάρια.

Η xAI σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να φέρει τα πρώτα της προϊόντα στην αγορά, να δημιουργήσει προηγμένες υποδομές και να επιταχύνει την ανάπτυξη μελλοντικών της τεχνολογιών.

Μάλιστα, πρόσφατα έγινε γνωστό πως η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν υπερυπολογιστή ονόματι “Gigafactory of Compute“, που θα υποστηρίξει τη νέα γενιά του chatbot της εταιρείας, Grok.

Για να υλοποιήσει αυτό το φιλόδοξο σχέδιο, η xAI συνεργάζεται με την Oracle για την κατασκευή της υποδομής του υπερυπολογιστή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Grok, στην τρέχουσα έκδοση 1.5 που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, έχει ήδη δείξει εντυπωσιακές δυνατότητες, όπως η επεξεργασία οπτικών πληροφοριών εκτός από το κείμενο και η δημιουργία AI-powered περιλήψεων ειδήσεων για premium χρήστες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις