Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Neuralio A.I: Η Startup που φέρνει την επανάσταση στη βιώσιμη χρήση γης

Γνωρίστε τη νέα εταιρεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα

Η Neuralio A.I., μια πρωτοπόρος εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που ειδικεύεται σε λύσεις για το κλίμα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοίνωσε την ένταξή της στο αναγνωρισμένο πρόγραμμα επώασης ESA BIC Greece. Αυτή η στρατηγική συνεργασία θα επιταχύνει την ανάπτυξη και εφαρμογή της πρωτοποριακής πλατφόρμας ESSENTIAL της Neuralio A.I., η οποία έχει σχεδιαστεί για να μεταμορφώσει τις βιώσιμες πρακτικές χρήσης γης και τη χρηματοδότηση πράσινων έργων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και των δορυφορικών δεδομένων.

Η πλατφόρμα ESSENTIAL είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που προσφέρει ακριβείς, αξιοποιήσιμες πληροφορίες σε πολεοδόμους, επενδυτές, διαχειριστές γεωργικών εκτάσεων, και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για το περιβάλλον. Ενσωματώνοντας την τεχνητή νοημοσύνη, τα δορυφορικά δεδομένα και την περιβαλλοντική μοντελοποίηση. Βοηθά τα ενδιαφερόμενα μέρη να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις που προάγουν την περιβαλλοντική υπευθυνότητα και ευθυγραμμίζονται με τους στόχους βιωσιμότητας.

«Είναι τιμή μας να είμαστε μέλος της Θερμοκοιτίδα ESA BIC Greece» δήλωσε ο Στυλιανός Κωτσόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Neuralio A.I. «Αυτή η συνεργασία θα είναι καθοριστική στην προώθηση της αποστολής μας να δημιουργήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον μέσω καινοτόμων λύσεων τεχνητής νοημοσύνης. Με την υποστήριξη του ESA BIC Greece, είμαστε βέβαιοι ότι θα φέρουμε την ESSENTIAL στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής αγοράς και πέρα από αυτήν»,

Η επιλογή της Neuralio A.I. από το ESA BIC Greece υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να αξιοποιήσει τη διαστημική τεχνολογία για αντίκτυπο στον πραγματικό κόσμο. Η εστίαση του προγράμματος επώασης στην ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στον διαστημικό τομέα ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμα της Neuralio A.I.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου επώασης, η Neuralio A.I. θα βελτιώσει τις βασικές υπηρεσίες της πλατφόρμας ESSENTIAL, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης περιβαλλοντικού αποτυπώματος χρήσεων γης (TLCA), της μοντελοποίησης κλίματος και καιρού που βασίζεται σε A.I., της ανάλυσης καταλληλόλητας γης και της μοντελοποίησης που βασίζεται σε παράγοντες για τη χρηματοδότηση πράσινων έργων. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί επίσης στην επέκταση της πελατειακής της βάσης και στη διασφάλιση στρατηγικών συνεργασιών εντός της ευρωπαϊκής αγοράς. Η ομάδα της Neuralio A.I., με επικεφαλής τη Δρ. Παρασκευή Βουρλιώτη (CTO) και τον Δρ. Χαράλαμπο Παρασκευά (R&D Director) διαθέτει πλούσια εμπειρία στην τεχνητή νοημοσύνη, τη μετεωρολογία, τη γεωργική μηχανική και τις εφαρμογές παρατήρησης Γης. Η συνδυασμένη τους τεχνογνωσία αναδεικνύει τη Neuralio A.I. ηγέτη στην ανάπτυξη λύσεων που βασίζονται σε δεδομένα για τον περιβαλλοντικό τομέα.

Το ESA BIC Greece είναι η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων της ESA στην Ελλάδα. Πρωταρχικός στόχος της θερμοκοιτίδας είναι η ενίσχυση του ελληνικού διαστημικού οικοσυστήματος με την εισαγωγή πέντε νέων επιτυχημένων startups που σχετίζονται με το διάστημα κάθε χρόνο. Το ESA BIC Greece αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου δικτύου διαστημικής καινοτομίας στον κόσμο. Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υποστήριξης με 50.000€ σε μετρητά, πρόσβαση σε προνόμια ύψους πάνω από 100.000€, επιχειρηματική καθοδήγηση, τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, δικτύωση, εκπαίδευση, δικαίωμα χρήσης του λογότυπου ESA BIC, πρόσβαση σε γραφειακούς χώρους και υποδομές, καθώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο περισσότερων από 70 υποστηρικτών.

Το ESA BIC Greece λειτουργεί από το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και περισσότερων από 70 άλλων οργανισμών που έχουν προσδιορίσει τη δημιουργία του ESA BIC Greece ως βασικό στοιχείο στο σχέδιο ανάπτυξης της Ελληνικής Διαστημικής Βιομηχανίας.

H επόμενη προθεσμία εκκίνησης αξιολόγησης αιτήσεων στην Μόνιμη Ανοικτή Πρόσκληση του ESA BIC Greece είναι στις 14 Οκτωβρίου 2024. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από νομικά πρόσωπα με έδρα στην Ελλάδα (όχι άνω των 5 ετών), και από φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατοικούν με άδεια εργασίας στην Ελλάδα με υποχρέωση ίδρυσης νομικής οντότητας στην Ελληνική επικράτεια.

Το ESA BIC Greece δεν είναι μόνο απαραίτητο για την υποστήριξη επιχειρηματιών και Startups από την ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας έως την πλήρη εμπορευματοποίηση, αλλά στηρίζει επίσης τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την ενίσχυση του διαστημικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, συμβάλλει στις εθνικές στρατηγικές καινοτομίας και διαστήματος, ενθαρρύνει την περαιτέρω υιοθέτηση διαστημικών υπηρεσιών, υποστηρίζει τη μεταφορά τεχνολογιών από ή προς τον διαστημικό τομέα, και δημιουργεί θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις