Μια στις τρεις επιχειρήσεις δέχεται κυβερνοεπιθέσεις κάθε μέρα!

Ταυτόχρονα με την διάθεση του νέου Acronis Cyber Protect 15, μια εταιρική σουίτα η οποία ενσωματώνει backup, αποκατάσταση καταστροφών, antimalware επόμενης γενιάς σε μια ενιαία λύση, η Acronis παρουσίασε τα ανησυχητικά αποτελέσματα μια έρευνας σε 3.400 επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Η πρόκληση για τους οργανισμούς έγκειται στο γεγονός ότι η διαχείριση της προστασίας των δεδομένων σε όλο το δίκτυο της εταιρείας και σε όλες αυτές τις νέες συσκευές, χρησιμοποιώντας μια σειρά από διαφορετικές  λύσεις είναι δαπανηρή, χρονοβόρα και περίπλοκη. Η απουσία μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης δημιουργεί επίσης κενά στις άμυνες του οργανισμού, τα οποία εκμεταλλεύονται οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Η έκθεση ετοιμότητας των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο της Acronis αποκαλύπτει ότι οι χάκερ στοχεύουν εργαζομένους σε τηλεργασία, ενώ οι τακτικές phishing, οι επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης υπηρεσιών (DDoS) και οι επιθέσεις τηλεδιάσκεψης είναι οι πιο κοινές τακτικές που χρησιμοποιούνται.


Το 39% των εταιρειών αντιμετώπισαν μια
επίθεση κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς οι εργαζόμενοι βασίζονται σε εφαρμογές όπως το Zoom, το Cisco Webex και το Microsoft Teams. Η Cisco αποκάλυψε πρόσφατα ένα θέμα ευπάθειας στην εφαρμογή Webex που θα μπορούσε να επιτρέψει στους εισβολείς να ανοίξουν, να διαβάσουν και να κλέψουν δυνητικά πολύτιμο περιεχόμενο.

  • Οι επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, όπως το ransomware, έχουν επίσης αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το 31% των εταιρειών να αναφέρουν καθημερινές κυβερνοεπιθέσεις, με τις μισές (50%) να συμβαίνουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ακόμα και μέσα στον Ιούλιο. Για παράδειγμα ένας κορυφαίος κατασκευαστής τεχνολογιών GPS φέρεται να κατέβαλε 10 εκατομμύρια δολάρια σε μια επίθεση του ransomware WastedLocker. Τα Κέντρα Ελέγχου και Προστασίας του Κυβερνοχώρου (CPOCs) της Acronis διαπίστωσαν ότι το 35% των υπολογιστικών σημείων πρόσβασης των πελατών  εκτέθηκαν σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού πριν από την ανάπτυξη του Acronis Cyber Protect στο εταιρικό δίκτυο.
  • Επιθέσεις Phishing συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η έκθεση της Acronis διαπίστωσε ότι μόνο το 2% των εταιρειών υλοποιούν φιλτράρισμα διευθύνσεων webκατά την αξιολόγηση μιας λύσης κυβερνοασφάλειας. Αυτή η αμέλεια αφήνει τους απομακρυσμένους εργαζόμενους ευάλωτους σε sites «ηλεκτρονικού ψαρέματος» – Με τα κέντρα ελέγχου της Acronis να ανακαλύπτουν ότι  περίπου  το 10% των χρηστών έκαναν κλικ σε κακόβουλους ιστότοπους το Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
  • Το 10% των χρηστών μπορεί να κάνει κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους που οδηγούν σε επιθέσεις ηλεκτρονικού «ψαρέματος», αλλά το φιλτράρισμα διευθύνσεων web στο Acronis Cyber Protect μπλόκαρε όλες αυτές τις τοποθεσίες – προστατεύοντας τους χρήστες, τις συσκευές τους και τα δεδομένα της εταιρείας τους.
  • Η προστασία στις βιντεοδιασκέψεις εμποδίζει την κακόβουλη εκμετάλλευση εφαρμογών όπως το Zoom, το Webex και το Microsoft Teams. Αξίζει να σημειωθεί, το Acronis Cyber Protectεμπόδισε την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα στο Webex πριν από την επιδιόρθωση του από τη Cisco.
  • Δοκιμές από ανεξάρτητα εργαστήρια κυβερνοασφάλειας, όπως το AV-Test  και το  Virus Bulletin  δείχνουν  ότι  το Acronis Cyber Protect Antimlaware ανιχνεύει το 100% των επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού με μηδέν ψευδώς θετικές περιπτώσεις. Αν ο κατασκευαστής GPS που προαναφέρθηκε είχε εγκαταστημένο το Acronis Cyber Protect, δεν θα έιχε πληρώσει 10 εκατομμύρια δολάρια για λύτρα.

Το σημερινό τοπίο του κυβερνοχώρου απαιτεί εξελιγμένη προστασία

«Το τοπίο των κυβερνοαπειλών έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια, και ειδικά τους τελευταίους έξι μήνες. Οι παραδοσιακές αυτόνομες λύσεις προστασίας από ιούς και αντίγραφα ασφαλείας δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν από τις σύγχρονες απειλές στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο  Σεργκέι Μπελούσοβ, (Serguei “SB” Beloussov), ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Acronis. «Οι επιχειρήσεις που εκσυγχρονίζουν τις υποδομές software και hardware με μια ολοκληρωμένη προστασία δεδομένων και κυβερνοασφάλεια όχι μόνο αποκτούν μεγαλύτερη αύξηση της γενικής ασφάλειας, αλλά ταυτόχρονα μειώνουν τα κόστη και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητά τους. Η αυτοματοποίηση και η εξορθολογισμένη διαχείριση που προσφέρει το Acronis Cyber Protect 15 σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο, να αποφύγει τη διακοπή λειτουργίας της αλλά και να αυξήσει την παραγωγικότητα της ομάδας IT».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις