Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Toyota δημιουργεί νέο fund 800 εκατ. δολαρίων

Επενδυτικό ταμείο ύψους 800 εκατ. δολαρίων δημιουργεί το Toyota Research Institute – Advanced Development, ο ερευνητικός βραχίονας της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ταμείο θα ονομάζεται Woven Capital και θα επενδύει σε επιχειρήσεις προχωρημένου σταδίου που αναπτύσσουν καινοτόμες τεχνολογίες στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης, της αυτοματοποίησης, της τεχνητής νοημοσύνης, της μηχανικής μάθησης, της συνδεσιμότητας, των έξυπνων πόλεων και του data  & analytics.

Το fund θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το Toyota AI Ventures, επενδύοντας σε εταιρείες του έτερου επενδυτικού οχήματος της εταιρείας που καταφέρνουν να κάνουν scale-up και, τέλος, θα διοχετεύσει χρήματα σε άλλα επενδυτικά ταμεία, προκειμένου να επεκτείνει και να επιταχύνει όσο γίνεται την παρουσία του στον κόσμο.

Η Toyota θεωρεί ότι οι επενδύσεις που θα γίνουν υπό το νέο σχήματα θα τη διευκολύνουν να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο συνεργατών και τεχνολογιών που θα προσφέρουν μακροπρόθεσμη αξία στους πελάτες της και στην κοινωνία.

Tο fund θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2021. Στο μεσοδιάστημα, η Toyota θέλει να προσλάβει μια ομάδα επαγγελματιών στο χώρο των επενδύσεων αλλά και υποστηρικτικού προσωπικού, που όπως λέει, θα θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα:

Η Toyota δημιουργεί μια “πόλη του μέλλοντος” στην Ιαπωνία!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις