Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Vay συνεργάζεται με την PEUGEOT για υπηρεσία τηλεοδήγησης

Οι πρώτες διερευνητικές δοκιμές της τεχνολογίας της Vay με οχήματα Peugeot πραγματοποιήθηκαν ήδη πέρυσι με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Pegueot E-308.

 

 

Ο γαλλικός γίγαντας αυτοκινήτων Peugeot δήλωσε στο CNBC αυτή την εβδομάδα ότι συνεργάζεται με τη Vay, μια γερμανική Startup κινητικότητας, για να ενσωματώσει τη λεγόμενη τεχνολογία «τηλεοδήγησης», μια εναλλακτική λύση στα αυτόνομα αυτοκίνητα, στα οχήματά της.

Η συμφωνία θα δει τις δύο εταιρείες να αξιολογούν τη χρήση της τεχνολογίας τηλεοδήγησης της Vay σε φορτηγά παράδοσης τελευταίου μιλίου και μικρότερα οχήματα logistics, με έμφαση στους πελάτες business-to-business (B2B).

Η ιδέα είναι να αναδημιουργηθεί το ταξίδι που συνήθως κάνει ένα όχημα παράδοσης από ένα κέντρο εκπλήρωσης παραγγελιών σε νοικοκυριά ή επιχειρήσεις, παρόμοιο με το ευρέως γνωστό μοντέλο που προσφέρει ήδη η Amazon, μόνο που αυτή τη φορά θα γίνεται με τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα.

Οι πρώτες διερευνητικές δοκιμές της τεχνολογίας της Vay με οχήματα Peugeot πραγματοποιήθηκαν ήδη πέρυσι με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Pegueot E-308.

Η Vay λέει ότι η τεχνολογία της λειτουργεί ιδιαίτερα καλά με ταξίδια μικρών αποστάσεων, καθιστώντας το κατάλληλο για τις λεγόμενες παραδόσεις τελευταίου μιλίου, καθώς και σε κέντρα logistics.

Η Peugeot είναι μια γαλλική εταιρεία αυτοκινήτων που ανήκει στην ολλανδική εταιρεία Stellantis. Η Stellantis, της οποίας το χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων περιλαμβάνει επίσης τις Chrysler, Dodge, Jeep, Citroen και Maserati, δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και του PSA Groupe το 2021.

Η Vay επιδεικνύει την τεχνολογία τηλεοδήγησης με την Peugeot αυτή την εβδομάδα στην εμπορική έκθεση Viva Technology στο Παρίσι.

Μόλις ένας χρήστης τελειώσει με το ταξίδι του, ο τηλεοδηγός τηε Vay μπορεί να αναλάβει εξ αποστάσεως και να σταθμεύσει το αυτοκίνητο ή να το οδηγήσει πίσω στη βάση.

Η Vay έχει ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές σε δημόσιους δρόμους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ με απομακρυσμένους οδηγούς και κανέναν πίσω από το τιμόνι. Τώρα εργάζεται για να λάβει πλήρη ρυθμιστική έγκριση για την τεχνολογία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ιδρύθηκε το 2018 από τον επιχειρηματία τεχνολογίας Thomas von der Ohe και η Vay έχει συγκεντρώσει πάνω από 110 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από επενδυτές όπως οι Kinnevik, Coatue, Eurazeo, Atomico, La Famiglia και Creandum.

Η Vay λέει ότι η τεχνολογία της έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί τελικά να υποστηρίξει τη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, καθώς συλλέγει πολύτιμα δεδομένα για το φυσικό περιβάλλον. Η εταιρεία λέει ότι δεν σχεδιάζει να εισαγάγει ένα προϊόν αυτόνομης οδήγησης σύντομα, αλλά βλέπει την τηλεοδήγηση περισσότερο ως μια γέφυρα μεταξύ χειροκίνητης οδήγησης και αυτόνομης οδήγησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις