Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cloover: Seed χρηματοδότηση 105 εκατ. ευρώ για την γερμανική Climate Tech Startup

Η τεχνολογία της εταιρείας βοηθάει στην απλοποίηση των διεργασιών σε όλα τα επίπεδα της εφοδιαστικής αλυσίδας στον τομέα των ΑΠΕ

Το ποσό των 105 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η γερμανική Climate Tech Startup, Cloover, σε έναν Seed γύρο χρηματοδότησης. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα, η οποία βοηθάει στην απλοποίηση των διεργασιών σε όλα τα επίπεδα της εφοδιαστικής αλυσίδας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης για τη Cloover ηγήθηκε η Lowercarbon Capital, ενώ συμμετείχαν και υπάρχοντες επενδυτές όπως οι 9900 Capital και QED.

Η εταιρεία σκοπεύει να αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια για την ανάπτυξη της πλατφόρμας της, καθώς και την ενίσχυση της ομάδας της.

Ποια είναι η Cloover

Η Cloover, η οποία ιδρύθηκε το 2022, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα που βοηθάει τις εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να προσφέρουν συνδρομητικές υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα η πλατφόρμα της εταιρείας βοηθάει στους πελάτες στη διαχείριση των οικονομικών τους δραστηριοτήτων, στην αύξηση των πωλήσεων, καθώς και στην επίβλεψη της ενεργειακής παραγωγής των εγκαταστάσεων τους.

Η τεχνολογία της Cloover επιτρέπει στις μικρότερες εταιρείες, οι οποίες διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών εγκαταστάσεων στην Ευρώπη, να έχουν πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα της αλυσίδας αξίας, βοηθώντας τους στην καλύτερη διαχείριση των διεργασιών τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις