Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η climate tech Dendra systems εξασφαλίζει 15 εκατ. δολάρια για την πλατφόρμα της, που χρησιμοποιεί AI και drones για την αποκατάσταση τεράστιων εκτάσεων γης 

Η εταιρεία παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση RestorationOSTM για την αποκατάσταση της φύσης, που τροφοδοτείται από συλλογή δεδομένων υψηλής ανάλυσης και σπορά με drone, καθώς και μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα πληροφοριών για το οικοσύστημα με δυνατότητα AI.

Η climate tech εταιρεία Dendra Systems, με έδρα την Οξφόρδη, εξασφάλισε χρηματοδότηση Series B ύψους 15,76 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη της οικολογικής πλατφόρμας της, η οποία χρησιμοποιεί AI και drones για την αποκατάσταση τεράστιων εκτάσεων γης με επανασπορά.  Έχει ολοκληρώσει επιτυχημένες αποκαταστάσεις σε άνυδρα, τροπικά και παράκτια περιβάλλοντα, από τα οικοσυστήματα της ερήμου έως τα μαγκρόβια δάση (είδος δάσους των υποτροπικών και τροπικών θαλάσσιων ακτών που κυριαρχείται από ανεκτικά στο αλάτι ξυλώδη φυτά).

Η Dendra Systems συνεργάζεται με μια σειρά από μεγάλες εταιρείες εξόρυξης για την αποκατάσταση της γης, συμπεριλαμβανομένων των ΗΑΕ, όπου η Dendra υποστηρίζει τον στόχο των ΗΑΕ να αποκαταστήσουν 100 εκατομμύρια μαγκρόβια δάση έως το 2030 αναλύοντας 20.000 εκτάρια παράκτιων οικοτόπων.

Η εταιρεία παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση RestorationOSTM για την αποκατάσταση της φύσης, που τροφοδοτείται από συλλογή δεδομένων υψηλής ανάλυσης και σπορά με drone, καθώς και μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα πληροφοριών για το οικοσύστημα με δυνατότητα AI. Η καινοτόμος προσέγγιση της Dendra είναι σε θέση να επιτύχει στοχευμένη, ταχεία ανάπτυξη των προσπαθειών αποκατάστασης σε κλίμακα, καθώς και συνεχή παρακολούθηση, διαχείριση και υποβολή εκθέσεων κατά τη διάρκεια πολυετών έργων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις