Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χαμηλότερα των προσδοκιών τα οικονομικά αποτελέσματα της Uber – Βουτιά 7% για τη μετοχή

Η εταιρεία επέδωσε το έλλειμμα σε «διακριτές νομικές και ρυθμιστικές αλλαγές και διακανονισμούς αποθεματικών»

Η μετοχή της Uber σημείωσε πτώση της τάξης του 7% στις ηλεκτρονικές της συναλλαγές το πρώτο τρίμηνο του 2024. Τα οικονομικά αποτελέσματα υπολείπονται κατά πολύ των προσδοκιών στο πρώτο τρίμηνο, επιβαρυμένα από τα κόστη της δεκαετούς μάχης της εταιρείας ride-hailing με τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Uber την Τετάρτη απέδωσε το έλλειμμα σε «διακριτές νομικές και ρυθμιστικές αλλαγές και διακανονισμούς αποθεματικών», επισημαίνοντας πως «επιλύει πολλά ζητήματα παλαιού τύπου».

Η εταιρεία αναφέρει πως αναμένει προσαρμοσμένα βασικά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο μεταξύ 1,45 δισ. δολαρίων και 1,53 δισ. δολαρίων, ενώ η αρχική πρόβλεψη κυμαινόταν στα 1,49 δισ. δολαρίων με 1,47 δισ. δολαρίων σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 15% στα 10,13 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, ξεπερνώντας οριακά την εκτίμηση των 10,11 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Uber παρουσίασε προσαρμοσμένα βασικά κέρδη 1,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, αύξηση 82% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και πάνω από τις προσδοκίες 1,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η γενική διευθύντρια της εταιρείας, Dara Khosrowshahi, δήλωσε ότι η εταιρία παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική της και δεν επηρεάζεται οικονομικά από τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

«Τα αποτελέσματά μας αυτό το τρίμηνο καταδεικνύουν για άλλη μια φορά την ικανότητά μας να προσφέρουμε σταθερή, κερδοφόρα ανάπτυξη σε κλίμακα. Ας μη βγάλει κάποιος λάθος συμπέρασμα, αναπτυσσόμαστε και παραμένουμε προσηλωμένοι στη στρατηγική μας. Θα υπάρξουν περισσότερα νέα για την ανάπτυξη της στρατηγική μας από τα κεντρικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις