Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Αυστραλιανή fintech εταιρεία Peppermint Innovation άντλησε 2,8 εκατ. δολ.

Η Αυστραλιανή πλατφόρμα τεχνολογίας φορητού banking Peppermint Innovation Ltd σε μια προσπάθεια να πετύχει τη χρηματοδότηση της ταχύτατης επέκτασης στην αγορά των Φιλιππίνων, άντλησε το ποσό των 2,8 εκατ. δολαρίων σε αρχική δημόσια προσφορά (IPO).

!!!PEPPERMINT_2_STARTUPPERΑπώτερος στόχος της Peppermint Platform είναι να οδηγήσει στη χρηματοπιστωτική ένταξη συνδέοντας εκατομμύρια δίχως πρόσβαση σε μορφές “παραδοσιακής” τραπεζικής, μέσω του m-banking, των πληρωμών και της τεχνολογίας για τα εμβάσματα.

Όσο για την επιλογή των Φιλιππίνων, τα μεγέθη είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρα: Κάτι παραπάνω από το 75% των τουλάχιστον 100 εκατ. κατοίκων δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό.

Οι δε 114 εκατ. συσκευές κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται σε χρήση στις Φιλιππίνες αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Peppermint Platform προκειμένου να προσφέρει πρόσβαση στους χρήστες τους σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Όπως τόνισε ο Chris Kain, Διευθύνων Σύμβουλος της Peppermint Innovation: “Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμύρια άτομα σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές οικονομικές υπηρεσίες. Υπό αυτή την έννοια, η πλατφόρμα μας θα βοηθήσει στην προώθηση της ευρύτερης χρηματοπιστωτικής ένταξης για ένα μεγάλο μέρος του εν λόγω πληθυσμού. Αν μη τι άλλο, θεωρούμε πως αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την εταιρεία μας να προσθέσουμε αξία και να αξιοποιήσουμε την αναπτυξιακή δυναμική προς όφελός μας”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις