Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 25 δισ. δολ. η αξία της Airbnb μετά το νέο γύρο χρηματοδότησης

H Airbnb επιβεβαίωσε τη λήψη ενός νέου επενδυτικού κεφαλαίου, ύψους 1,5 δισ. δολ., προκειμένου να ενισχύσει την «on-demand» πλατφόρμα διαμονής της, «εκτοξεύοντας» την επιχειρηματική της αξία στα 25 δισ. δολ.

Το γεγονός αυτό την καθιστά ως μίας από τις «πολυτιμότερες» εταιρείες στον κόσμο (στα χαρτιά τουλάχιστον), μαζί με την Xiaomi (45 δισ. δολ.) και την Uber (62.5 δισ. δολ.).

Τον περασμένο Ιούνιο, η Wall Street Journal είχε αναφέρει πως η εταιρεία διεξήγαγε ενέργειες για την συγκέντρωση αυτού του ποσού, μέσω ενός γύρου χρηματοδότησης τον οποίου καθοδηγούσε η General Atlantic, μαζί με την Hillhouse Capital Group της Κίνας και την Tiger Global Management.

Τί ακριβώς σκοπεύει να κάνει η Airbnb με τα χρήματα αυτά δεν γνωρίζουμε, όμως οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα τα επενδύσει στην αντιμετώπιση των κατά τόπους ρυθμιστικών αρχών, προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες/ενοικιαστές της να εδραιώσουν και να νομιμοποιήσουν το καθεστώς του «home-sharing» στις χώρες τους.

Πρόσφατα, η Airbnb υπερασπίστηκε με επιτυχία τις θέσεις της, αντιμετωπίζοντας το ψήφισμα μίας τροπολογίας στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, στόχος της οποίας ήταν η εφαρμογή αυστηρότερων κανονισμών – όσον αφορά την ενοικίαση ακινήτων – κατά την οποία δαπανήθηκε το ποσό των 8.000.000 δολαρίων.

Η νέα αυτή κεφαλαιακή ενίσχυση θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων «εργαλείων» για τους οικοδεσπότες/επισκέπτες της εταιρείας, καθώς και στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών (βλ. American Express).

Μέχρι σήμερα, η Airbnb έχει συγκεντρώσει από χρηματοδοτήσεις σχεδόν 2,4 δισ. δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις