Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Speedinvest δημιούργησε επενδυτικό fund με “προίκα” 90 εκατ. ευρώ

Το ποσό των 90 εκατ. ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει η Speedinvest, μια Αυστριακή early-stage επενδυτική εταιρεία προκειμένου να προβεί σε επενδύσεις σε Ευρωπαϊκές startups.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως το συνολικό ποσό συγκεντρώθηκε πρωτίστως από μεμονωμένους επενδυτές, όπως λ.χ. ο ιδρυτής της Red Bull, Mateschitz, οι ιδρυτές επιτυχημένων startups όπως οι Runtastic, Busuu, Shpock κ.ά., οι οποίοι συνεισέφεραν 1 εκατομμύριο Ευρώ κατά μέσο όρο!

Την Speedinvest “τρέχουν” συνολικά 12 συνέταιροι, οι οποίοι και διαθέτουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε λειτουργικούς ρόλους για 1-2 startups του portfolio ο καθένας τους, “τρέχοντας” λειτουργίες καθημερινού επιχειρείν και εταιρικής ανάπτυξης. Η Speedinvest επιλέγει να ηγείται σε seed γύρους χρηματοδότησης με την τοποθέτηση ποσών που κινούνται στα επίπεδα των 500.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή, η Speedinvest εξετάζει startups απ’ ολόκληρη την Ευρώπη, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και δη σε καθετοποιημένους τομείς όπως λ.χ. το fintech, το deep tech και τις υπηρεσίες για τους καταναλωτές.

Μάλιστα, η Speedinvest προ ημερών επένδυσε στην Λονδρέζικη Curve, την Εσθονική startup Investly, την Ουγγρική Enbritely και την Βουλγαρική Metrilo.

speedinvest_07_800

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις