Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ströer εξαγόρασε το 78,8% της Statista έναντι 57 εκατ. ευρώ

Το πλειοψηφικό ποσοστό της τάξεως του 78,8% της Statista, ηγέτιδας εταιρείας επεξεργασίας δεδομένων και επιχειρηματικής “ευφϋίας” εξαγόρασε η Ströer έναντι 57 εκατ. ευρώ.

Η Ströer, που διαθέτει το μεγαλύτερο Γερμανικό online portal t-online, συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων ψηφιακών εκδοτών της χώρας. Στα προσεχή της σχέδια βρίσκεται το βέλτιστο monetarizing της βάσης των χρηστών των portal που έχει στο πορτφόλιό της. Με την εξαγορά της Statista, η Ströer σχεδιάζει να πετύχει μια στοχευμένη διαφοροποίηση των ροών εσόδων της, τα οποία μέχρι πρότινος βασίζονταν αποκλειστικά στις διαφημίσεις, προς την κατεύθυνση των συνδρομών, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των downloads. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Ströer, η ενσωμάτωση της Statista  στις λειτουργίες της αναμένεται να συνεισφέρει τζίρο της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ το 2016.

Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι και ενθουσιασμένοι από την εξαγορά της Statista, μιας από τις πολλά υποσχόμενες Γερμανικές startups των ημερών μας. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει σημειώσει εξαιρετικά επίπεδα ανάπτυξης, εφαρμόζοντας και ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο. Δίχως να φανώ υπερβολικός, το επιχειρηματικό μοντέλο της Statista μπορεί να χαρακτηριστεί ως η… Netflix των στατιστικών! Μπορεί μέχρι σήμερα η έμφασή μας στη Γερμανική αγορά να βρίσκεται στην ενσωμάτωση ποικίλων ψηφιακών πλατφορμών, ωστόσο αναζητούμε διαρκώς ευκαιρίες σε niche αγορές σε διεθνές επίπεδο, οι οποίες θα διακρίνονται από κλιμακούμενα επιχειρηματικά μοντέλα που οδηγούν σε υγιή όσο και κερδοφόρο ανάπτυξη με διψήφια μεγέθη. Υπό αυτό το πρίσμα, η Statista αποτελεί μια συμφωνία-πραγματικό ορόσημο για εμάς, καθώς η εν λόγω εταιρεία πληροί τις προαναφερθείσες απαιτήσεις, διασφαλίζοντάς μας την πρώτη παγκόσμια πλατφόρμα μας! Παράλληλα, αναμένεται να αποτελέσει σημείο -“κλειδί” παίζοντας καθοριστικό ρόλο για ολόκληρο το ψηφιακό πορτφόλιό μας και επένδυση που θα προκαθορίσει την περαιτέρω εξέλιξη του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και των συνδρομών”, υπογράμμισε ο Udo Müller, Διευθύνων Σύμβουλος της Ströer SE.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις