Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut και το Fintech παρακάμπτουν τα Capital Controls

Revolut _ H Revolut είναι μια εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία συγκέντρωσε 4,8 εκατ. δολ. στον χρηματοδοτικό γύρο seed με το μεγάλο επενδυτικό κεφάλαιο Index Ventures να ηγείται και να συμμετέχει μαζί με άλλους επενδυτές, όπως οι: Balderton Capital, Seed Camp, Point Nine και Vemrex κ.α.

Η Revolut συνδυάζει ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι με χρεωστική κάρτα Mastercard (virtual και κανονική) αλλά και με παγκόσμιες μεταφορές χρημάτων χωρίς έξοδα, κάτι σαν τη δίκη μας VivaWallet.

O λογαριασμός που ανοίγει ο ενδιαφερόμενος συνδέεται με μια εφαρμογή στο Smartphone και φυσικά με την χρεωστική κάρτα.

Αυτό σημαίνει ότι άμεσα, ακόμα και εμείς εδώ στην Ελλάδα, μπορούμε να έχουμε μια χρεωστική κάρτα του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία δεν υπόκειται σε Capital Controls και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στο PayPal ή όπου άλλου χωρίς περιορισμούς.

Χρήματα στη Revolut μπορούμε να στείλουμε με τραπεζικό έμβασμα από την Ελλάδα ανάλογα με τους εκάστοτε περιορισμούς.

Η εταιρεία αν και ιδρύθηκε το Ιούλιο του 2015 έχει σημαντική ανάπτυξη, με 100.000 χρήστες οι οποίοι έχουν μεταφέρει 100 εκατ. δολ. και έχουν εξοικονομήσει 10 εκατ. δολ. σε έξοδα. Η υπηρεσία επιτρέπει πληρωμές σε 90 νομίσματα και μεταφορές χρημάτων σε 23 νομίσματα.

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη περισσότερων νομισμάτων και την επέκταση σε άλλες χώρες μέσω της υποστήριξης πρόσθετων γλωσσών.

Η εφαρμογή Revolut είναι διαθέσιμη, τόσο στο App Store, όσο και στο Google Play.

Revolut _

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις