Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 24+1 φιναλίστ startup του 4YFN 2016 εντυπωσιάζουν

Η εκδήλωση 4YFN πραγματοποιείται παράλληλα με το μεγάλο μεγάλο συνεδρίο Mobile World Congress 2016 και επικεντρώνεται στο οικοσύστημα των startups και στην καινοτομία.

Πέρα από τις παρουσιάσεις, τις γνωριμίες και τα pitching η εκδήλωση κλείνει βραβεύοντας τα καλύτερα startup από τρεις τομείς: Mobile, Internet Of Things και Digital Media.

Φέτος, 580 startup από 52 χώρες και 288 πόλεις έκαναν αίτηση συμμετοχής στα βραβεία. Από αυτές επιλέχθηκαν 24, 8 για κάθε κατηγορία συν την “δική μας” CityCrop που μπήκε στα βραβεία τη τελευταία στιγμή, και μια σε κάθε κατηγορία θα πάρει το βραβείο με την επιλογή να γίνεται από μια ομάδα ειδικών του χώρου.

Οι top 10 χώρες, με τις περισσότερες συμμετοχές, είναι: Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αμερική, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Φινλανδία, Ελβετία, Ισραήλ.

Οι top 10 πόλεις, με τις περισσότερες συμμετοχές, είναι: Βαρκελώνη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Βερολίνο, Σαν Φρανσίσκο, Δουβλίνο, Παρίσι, Τελ Αβίβ, Νέα Υόρκη, Άμστερνταμ.

Κατηγορία Mobile Technologies

Agroptima, ανέπτυξε μια πλατφόρμα αναλύσεων δεδομένων από το χωράφι μέσω IoT.
Authenteq, πρόκειται για μια υπηρεσία πιστοποίησης ταυτότητας για online marketplaces.
Fruit Bull, ένα app που εμφανίζει τις τιμές των φρούτων και λαχανικών σε πραγματικό χρόνο.
Jack 45, μια εφαρμογή άμεσης επικοινωνίας όπου ο αποστολέας ελέγχει πότε θα διαβαστεί το μήνυμα που στέλνει.
Numbercom, η οποία θα προσπαθήσει να κρατήσει ζωντανές τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας μια και δέχονται τρομερές πιέσεις να καταστούν ανενεργές με τη χρήση δεκάδων άλλων υπηρεσιών φωνής, μηνυμάτων και video.
OffLA, η οποία αναπτύσσει ένα σύστημα αντιμετώπισης των απατών στις ηλεκτρονικές πληρωμές.
Thingthing, ένα app το οποίο επιτρέπει τη παράλληλη εργασία με Email και επισυναπτόμενα αρχεία καθώς ο χρήστης συνομιλεί με άλλους.
What3Words, μια παγκόσμια πλατφόρμα γεωγραφικής σήμανσης η οποία έχει καλύψει τη γή με ενα πλέγμα 57 τρισεκατομμυρίων τετραγώνων 3μ x 3μ το οποίο αναγνωρίζει με τρεις λέξεις.

Ο νικητής του 2015 ήταν η Caravelo

Κατηγορία IoT

3.14, η οποία συνδυάζει χαρτί και ειδικό hardware για να φτιάξουν τα παιδιά διαδραστικά παιχνίδια.
Braingaze, η οποία αναπτύσσει ειδικές τεχνολογίες ανίχνευσης και έλεγχου των κινήσεων των ματιών αλλά και του τρόπου σκέψης μας για κλινικές και άλλες υλοποιήσεις.
Cleen Been, μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας η οποία θα συλλέγει πληροφορίες από φορετές συσκευές και άλλες συσκευές, πάνω στο προσωπικό των νοσοκομείων, θα γίνει προσπάθεια ελέγχου και αντιμετώπισης διαφόρων ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.
Comfy Light, μια έξυπνη λάμπα η οποία μαθαίνει τις συνήθειές μας και ελέγχει το σπίτι μας ενώ λείπουμε.
Hi-Park, μια υπηρεσία η οποία βρίσκει σε πραγματικό χρόνο δωρεάν θέσεις πάρκινγκ σε όλο το μήκος της διαδρομής μας.
Natural Machines, 3D printers που τυπώνουν υγιεινό φαγητό.
Slock.it, άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα χρήση της τεχνολογιας Blockchain όπου χρήστες που θέλουν να νοικιάσουν, να πουλήσουν ή να προβούν σε κάποια κοινή χρήση του διαμερίσματός τους ή του αυτοκινήτου τους θα μπορούν να το κάνουν χωρίς μεσάζοντες.
Antelope, ειδικός αθλητικός ρουχισμός ο οποίος προσφέρει ηλεκτρική διέγερση των μυών για να γίνουμε σούπερ αθλητές.
CityCrop, πρόκειται για ενα hitech θερμοκήπιο όπου μας επιτρέπει να έχουμε τις δικές μας σοδιές  απο φρούτα, λαχανικά και βότανα στο σπίτι μας, όλο το χρόνο.

O νικητής του 2015 ήταν η HanHaa

Κατηγορία Digital Media

Civocracy, ένα κοινωνικό δίκτυο που έχει στόχο να αλλάξει τα δεδομένα στην πολιτική και στην κοινωνία.
Flitchio, μια θήκη για smartphones η οποία έχει ενσωματωμένο joypad για παιχνίδια!
Hu:toma, ένας προσωπικός βοηθός AI για όλες τις χρήσεις.
Immfly, ένα ασύρματο σύστημα διασκέδασης για αεροπορικά ταξίδια.
Multidub, η οποία προσφέρει αυτόματο μεταγλωττισμό σε επιλεγμένο content.
Pixoneye, ένα εργαλείο το οποίο αναλύει τη συμπεριφορά χρηστών αλλά και τις προτιμήσεις τους βασιζόμενο στις φωτογραφίες που αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα για διαφημιστική χρήση.
Snappers, μια εξαιρετικά χρήσιμη υπηρεσία για δημοσιογράφους η οποία προσφέρει ζωντανές μεταδόσεις video από σημεία και εκδηλώσεις όπου βρίσκονται άλλοι χρήστες, crowdsource βίντεο δηλαδή!
uCIC, μια εφαρμογή η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να ζητήσουν μια φωτογραφία σε πραγματικό χρόνο σε μια περιοχή που τους ενδιαφέρει.

O νικητής του 2015 ήταν η εξαιρετική εφαρμογή Photomath.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις