Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Phendo App: Διαχείριση της ενδομητρίωσης μέσω ΑΙ

Η ενδομητρίωση, μια χρόνια πάθηση που επηρεάζει περίπου το 10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας παγκοσμίως, θέτει σημαντικές προκλήσεις στη διάγνωση και την διαχείριση της.
H εφαρμογή Phendo να προσφέρει μια νέα προσέγγιση για να βοηθήσει τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση.

Οι χρήστες μπορούν να καταγράψουν τις καθημερινές τους εμπειρίες χρησιμοποιώντας την εφαρμογή και με τη συνεχή καταγραφή συμπτωμάτων όπως κοιλιακό άλγος, επώδυνες κράμπες έμμηνης ρύσης, κόπωση και προβλήματα αναπαραγωγής τα άτομα αποκτούν γνώσεις και πλήρη αντίληψη της μοναδικής τους κατάστασης.
Οι αλγόριθμοι AI αναλύουν αυτά τα δεδομένα, εντοπίζοντας τάσεις και συσχετίσεις. Οι χρήστες λαμβάνουν εξατομικευμένες αναφορές, βοηθώντας τους να κατανοήσουν καλύτερα την κατάστασή τους.

Η εφαρμογή όχι μόνο υποστηρίζει όσους έχουν ήδη διαγνωστεί με ενδομητρίωση, αλλά στοχεύει επίσης σε άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα παρόμοια με την ενδομητρίωση αλλά δεν έχουν λάβει επίσημη διάγνωση, προτρέποντας τους χρήστες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συμβουλευτούν έναν ειδικό γυναικολόγο για έγκαιρη ανίχνευση και παρέμβαση.

Με τα δεδομένα από την εφαρμογή, οι ασθενείς μπορούν να συμμετάσχουν σε συζητήσεις με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης αλλά και με τους γιατρούς. Η κοινή λήψη αποφάσεων γίνεται πιο αποτελεσματική, οδηγώντας σε προσαρμοσμένα σχέδια θεραπείας σύμφωνα με τους δημιουργούς της εφαρμογής, ενώ οι γιατροί λαμβάνουν λεπτομερείς αναφορές, επιτρέποντάς τους να συνεργάζονται στενά με τους ασθενείς.

Τέλος, η εφαρμογή Phendo χρησιμεύει ως ερευνητικό εργαλείο, συγκεντρώνοντας ποικίλες εμπειρίες που σχετίζονται με την ενδομητρίωση. Οι χρήστες συνεισφέρουν πολύτιμα δεδομένα που μπορούν να ενισχύσουν την κατανόησή μας για την πάθηση.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στα AppStores.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις