Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Telefónica αναζητά Startups!

Ο όμιλος Telefónica,  μέσω της Wayra και του κοινού project Open2metaverse αναζητά Startups εταιρείες που εστιάζουν σε εφαρμογές metaverse

Η Telefónica, μέσω της Wayra, του ανοιχτού hub καινοτομίας της, απηύθυνε χθες μια παγκόσμια πρόσκληση για Startups στο πλαίσιο του metaverse.

Αυτό ανακοίνωσε ο Chema Alonso, Chief Digital Officer της Telefónica, σε ομιλία του στο πλαίσιο του Four Years from Now (4YFN), την εκδήλωση της Startup επιχειρηματικότητας που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες παράλληλα με το Mobile World Congress (MWC) 2022.

Το Open2metaverse είναι μια παγκόσμια πρόσκληση αναζήτησης για να υποστηρίξει εταιρείες με τις καλύτερες τεχνολογίες με εφαρμογές metaverse ώστε να αναπτυχθούν και να φτάσουν σε παγκόσμια κλίμακα ταχύτερα, συνδέοντάς τις με την Telefónica για να δημιουργήσουν κοινές ευκαιρίες. Η Wayra θα επικεντρωθεί σε εταιρείες που αναπτύσσουν αυτές τις περιπτώσεις χρήσης: συνδεσιμότητα, συσκευές, εικονικές πλατφόρμες, εργαλεία ταυτότητας, NFT και αγορές, μεταξύ άλλων.

Η Wayra θα φέρει στις επιλεγμένες Startup την εμπειρία της σε όλους τους τομείς που έχει συσσωρευτεί σε περισσότερα από δέκα χρόνια ύπαρξης, παρέχοντας τεχνική υποστήριξη και υποστήριξη υποδομής, πρόσβαση στην κοινότητα Wayra, παγκόσμια πρόσβαση, αλλά ακόμη και το οικοσύστημα καινοτομίας ολόκληρου του ομίλου Telefónica.

Το Open2metaverse αποτελεί το πρώτο κοινό project εξερεύνησης και γνώσης που φτάνει στις πρωτοβουλίες καινοτομίας Wayra X, Telefónica Ventures και επτά hubs της Wayra στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Συνεργασία με τη Meta για την ετοιμότητα δικτύου metaverse

Ο Chema Alonso στο πλαίσιο της ομιλίας του ανακοίνωσε τη συνεργασία της Telefónica με τη Meta, προκειμένου να επεκτείνει και να εξερευνήσει από κοινού νέους τρόπους για την προώθηση της καινοτομίας στη συνδεσιμότητα και την τεχνολογία για το metaverse. Η συνεργασία επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα στην κοινότητα των δημιουργών να ξεκλειδώσει την ανάπτυξη νέων περιπτώσεων χρήσης.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα Metaverse Innovation Hub, το οποίο αναμένεται να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ετοιμότητας του δικτύου και της συσκευής metaverse μέσω δοκιμών, δοκιμών χρήσης και δοκιμών συσκευής παρόμοια με το metaverse.

Μέσω αυτού του Metaverse Innovation Hub, η Telefonica και η Meta σχεδιάζουν να παράσχουν σε τοπικές νεοφυείς επιχειρήσεις και προγραμματιστές πρόσβαση σε ένα πρωτοποριακό εργαστήριο 5G όπου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια πλατφόρμα endtoend δοκιμών στην υποδομή και εξοπλισμό δικτύου της Meta και της Telefónica.

Αναμφίβολα, οι ενδιαφερόμενες Startup επιχειρήσεις και εν γένει Startuppers θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από το «ανοιχτό» οικοσύστημα καινοτομίας της Telefónica και τους πόρους Innovation and Talent Hub, καθώς επίσης και από την τεχνική υποστήριξη, τα εργαλεία και τους πόρους της Meta. Αυτή η συνεργασία αρχικά θα απευθύνεται σε startups και προγραμματιστές που θα επιλεγούν από την Wayra.

Η Telefónica βλέπει το metaverse ως εξέλιξη του Διαδικτύου που υποστηρίζεται από ένα σύνολο τεχνολογιών που μεταμορφώνουν την ψηφιακή οικονομία, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα και η εικονική πραγματικότητα, η δημιουργία νέων περιουσιακών στοιχείων αξίας όπως NFT, επιχειρηματικά μοντέλα βασισμένα σε αρχιτεκτονικές ιστού και κρυπτονομίσματα.

Η εταιρεία έχει ήδη σχετικές δυνατότητες στη συνδεσιμότητα και την αρχιτεκτονική δικτύου που συμβάλλουν στην υλοποίηση μετασυμβάσεων. Για να συγκεντρώσει όλες τις πρωτοβουλίες του Ομίλου Telefónica γύρω από το metaverse, δημιούργησε μια μονάδα υπό την ηγεσία του Yaiza Rubio ως Chief Metaverse Officer της εταιρείας, προκειμένου να συνεχίσει να εισέρχεται με αποφασιστικότητα σε αυτό το νέο παράδειγμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις