Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρωτοβουλία του Techstars Startup Digest Athens για παροχή βοήθειας στην Ουκρανία

Ένα database με όλες τις κινητοποιήσεις για βοήθεια στην Ουκρανία όπου μπορούν να μετάσχουν φορείς και παράγοντες των εγχώριων Startups.

Το Techstars Startup Digest Athens θα δημιουργήσει μια βάση δεδομένων όπου θα ενσωματώνει κάθε σχετική πληροφορία για παροχή βοήθειας στην Ουκρανία με αφορμή τα όσα συμβαίνουν μετά τις επιθέσεις που δέχεται από την Ρωσία.  

Το newsletter για την εγχώρια Startup σκηνή δημοσίευσε ένα post, το οποίο αφιέρωσε στα θύματα της εμπόλεμης ζώνης στην Ουκρανία, απευθυνόμενο στην κοινότητα των Ελλήνων Startuppers, του tech-νεοφυούς περιβάλλοντος, καλώντας σε συλλογική βοήθεια προς τους ανθρώπους που πλήττονται από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.  

Δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στην ουκρανική πλευρά, το Techstars Startup Digest Athens δέχεται κάθε είδους βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν εταιρείες από χώρους διαμονής, χρηματικά ποσά, εργασία ή συνεισφορά σε ΜΚΟ, προκειμένου να τα προωθήσει σε όσους τα έχουν ανάγκη.  

Για αυτόν τον σκοπό, παρατίθενται επίσης μια σειρά από εκστρατείες που συμβάλλουν έμπρακτα στην παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία. Αναλυτικά, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να βρουν περισσότερα για την παροχή βοήθειας που μπορούν να δώσουν στα ακόλουθα: 

  • #TechForUkraine: Για όποιον είναι CEO, founder ή μπορεί να δεσμευτεί για την εταιρεία του και μπορεί να βοηθήσει τις ΜΚΟ να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους. 
  • Help for Ukraine: Ένας πολύ μακρύς και πλήρης κατάλογος με διάφορους τρόπους για αποστολή βοήθειας, οικονομικής και άλλης. 
  • UkraineDAO: Ένα DAO σε ένα NFT μιας ουκρανικής σημαίας, ώστε ο καθένας να μπορεί να συνεισφέρει οποιοδήποτε ποσό. Όλα τα έσοδα θα πάνε στο Come Back Alive ενώ μέχρι στιγμής 3,3 εκατ. δολάρια έχουν συγκεντρωθεί συνολικά. 
  • Κατάλογος φιλανθρωπικών οργανώσεων: Ένα thread στο Reddit για όλη τη λίστα των φιλανθρωπικών οργανώσεων που μπορούν να κάνουν δωρεές ανά κατηγορία (άστεγοι, γυναίκες, περιβάλλον, ζώα, αιμοδοσία κ.α). 
  • Voices UA: Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Voices of Children που βοηθά τα παιδιά, τα οποία έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία. 
  • Πόροι για Ουκρανούς πρόσφυγες και υποστηρικτές: Ένα συνεργατικό έγγραφο που ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο δείχνοντας τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας, τα καταφύγια και τη δυνατότητα μεταφοράς στα σύνορα. 
  • #SupportUkraine: Ένας οδηγός για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο σχετικά με το πώς μπορούν να υποστηρίξουν την Ουκρανία. 
  • Πραγματικοί τρόποι που μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία ένας ξένος: Ένας ολοκληρωμένος κατάλογος αιτημάτων, υλικών, funds, sites για δωρεές και επιπλέον πόρους. 
  • Υποστήριξη στην Ουκρανία: Ένα έγγραφο που συγκεντρώνει χρήσιμους πόρους σχετικά με τον έλεγχο των συνόρων, τη φιλοξενία και τις μεταφορές. 
  • Διαμονή για Ουκρανούς φίλους: Ένα spreadsheet με έναν κατάλογο των διαθέσιμων καταλυμάτων σε όλη την Ευρώπη για τους Ουκρανούς που χρειάζονται μετεγκατάσταση, όπου όσοι μπορούν να διαθέσουν έναν χώρο φιλοξενίας προσθέτουν τα στοιχεία τους. 
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις