Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Ίδρυμα Falling Walls προσκαλεί τους πρωτοπόρους στην επιστήμη του 2022

Πρόσκληση υποψηφιότητας για τα επιστημονικά βραβεία “Science Breakthroughs 2022” (Επιστημονικές Ανακαλύψεις της χρονιάς) απευθύνει για μια ακόμη φορά στους ενδιαφερόμενους το Γερμανικό Ίδρυμα Falling Walls, αν και η παγκόσμια αυτή πρόσκληση για υποψηφιότητες επισκιάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σε καιρούς σαν αυτούς που διανύουμε η προώθηση της επιστημονικής συνεργασίας είναι σημαντικότερη από ποτέ. Γι’ αυτό και το Ίδρυμα Falling Walls ζητά από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και ακαδημαϊκά ιδρύματα, πανεπιστήμια, ερευνητικούς οργανισμούς, εταιρείες, ιδιωτικά και δημόσια ερευνητικά κέντρα, ακαδημίες, χρηματοδότες έρευνας, ιδρύματα και άτομα να προτείνουν “φωτεινά μυαλά” πίσω από τις τελευταίες ανακαλύψεις στις παρακάτω δέκα καινοτόμες κατηγορίες :

1) Επιστήμες της ζωής (Life Sciences)

2) Φυσικές Επιστήμες (Physical Sciences)

3) Μηχανική και Τεχνολογία (Engineering and Technology)

4) Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες (Social Sciences & Humanities)

5) Τέχνη και Επιστήμη (Art & Science)

6) Μελλοντική μάθηση Future Learning

7) Μάνατζμεντ  Επιστήμης και Καινοτομίας (Science & Innovation Management)

8) Αναδυόμενα ταλέντα (Emerging Talents)

9) Science Start-Ups

10) Δέσμευση στην Επιστήμη (Science engagement)

Πάνω από 10 χρόνια το Falling Walls conference, η οποία είναι μια εμβληματική δράση που διοργανώνεται στο Βερολίνο, στην επέτειο της ιστορικής πτώσης του Τείχους, θέτει το ίδιο ερώτημα: «Ποιά θα είναι τα επόμενα τείχη που θα πέσουν στον χώρο της επιστήμης και της κοινωνίας;» και συγκεντρώνει μερικούς από τους καλύτερους ερευνητές του κόσμου για να συζητήσουν και να γιορτάσουν τις τελευταίες ανακαλύψεις στην επιστήμη από όλο τον κόσμο που συμβάλλουν στην επίλυση ορισμένων από τις μεγαλύτερες προκλήσεις μας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και στις παραπάνω δέκα κατηγορίες εξαιρετικά ερευνητικά έργα τιμώνται κάθε χρόνο ως το Falling Walls Science Breakthroughs of the Year. Αυτές οι ανακαλύψεις αντιπροσωπεύουν σημαντικές προόδους, πρωτοποριακές εξελίξεις, καινοτόμες ιδέες και επιτεύγματα που αίρουν τα εμπόδια στην πρόοδο στους αντίστοιχους τομείς των υποψηφίων. Το 2021 υποβλήθηκαν περισσότερες από 1000 υποψηφιότητες από 115 χώρες, για τις Επιστημονικές Ανακαλύψεις της Χρονιάς.

Η παγκόσμια κοινωνία εισέρχεται τώρα στον τρίτο χρόνο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 πέρα ​​από όλες τις άλλες επείγουσες κρίσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η πρωτοποριακή έρευνα ήταν και είναι το κλειδί για την κατανόηση και την επίλυση των μεγαλύτερων προκλήσεων της εποχής μας.

Οι υποψηφιότητες βοηθούν στο να έρθουν οι επιστημονικές ανακαλύψεις της χρονιάς στη διεθνή σκηνή στο Falling Walls Science Summit από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου στο Βερολίνο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους μέσω της σύντομης φόρμας το αργότερο έως τις 15 Μαΐου 2022. 

Picture credits: Falling Walls

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις